El primer teniente de alcalde de Participació Ciutadana y Coordinació Territorial, Miquel Comas Oliver, ha comunicado este lunes al equipo de gobierno su decisión de renunciar «por motivos personales» al acta de concejal del Ajuntament de Palma. | Jaume Morey

TW
44

El primer teniente de alcalde de Participació Ciutadana y Coordinació Territorial, Miquel Comas Oliver, ha comunicado este lunes al equipo de gobierno su decisión de renunciar «por motivos personales» al acta de concejal del Ajuntament de Palma, así como de todas las responsabilidades que ostenta como miembro del equipo de gobierno municipal.

Comas comparecerá este martes mediodía en rueda de prensa para explicar «con más calma» los motivos de su decisión. Lo hará acompañado del alcalde de Palma, Jose Hila, y del segundo teniente de alcalde, Antoni Noguera.

Horas después del anuncio Miquel Comas publicó un escrito en su perfil de Facebook para explicar su decisión de forma más detallada y que se centra en una demanda civil por supuestas injurias efectuadas en 2014. Apunta que dichas declaraciones se referían a la estimación parcial de un recurso contencioso administrativo que el regidor de Som Palma interpuso en 2012, y que obligó a la repetición de un proceso de selección de profesorado en la UIB, en el que él participaba.

Reproducción total del escrito publicado por Comas en Facebook:

«Tot i que demà s'ha convocat una roda de premsa per explicar-ho amb més calma, amb aquest breu escrit vull comunicar la meva decisió irrevocable de presentar la meva dimissió com a regidor de l’Ajuntament de Palma i de renunciar als meus càrrecs interns dins dels partits polítics Som Palma i Podem Palma.

Els motius són personals. Entre d'altres, recentment una sèrie de particulars m'han demandat civilment per unes suposades injúries comeses per mi en declaracions que vaig efectuar l'any 2014. Les declaracions anaven referides a l'estimació parcial d'un recurs contenciós-administratiu que vaig interposar el 2012 i que va obligar a la repetició d’un procés de selecció de professorat a la UIB en el que vaig participar. La sentència del contenciós es troba actualment en fase d'execució forçosa, havent-se dictat auto amb data de 1.09.15, per compliment erroni de la sentència judicial prèvia.

La responsabilitat civil que se'm demana en concepte d'indemnització per les suposades injúries efectuades supera de molt el meu patrimoni. Per això i per no perjudicar ni al nostre partit ni a l’estabilitat del pacte de govern, crec fonamental concentrar-me en la meva defensa legal personal i separar-ho de la funció pública que he desenvolupat fins ara. A més, per altres raons de caràcter estrictament familiar que prefereixo mantenir en la intimitat, he arribat a la conclusió que el més adient és cedir el testimoni a altres persones.

Demano disculpes a qui decebi la meva decisió. Vos asseguro que ho he estat meditant molt i sóc plenament conscient de les seves conseqüències. Afortunadament, el caràcter horitzontal i plural de la nostra candidatura ciutadana fa que ningú sigui imprescindible, ja que els lideratges són sempre compartits. Confio plenament en la capacitat de Som Palma per superar aquest i qualsevol altre repte futur. I estic convençut que la persona que em substitueix continuarà amb l’excel·lent tasca que està realitzant el nostre grup municipal dins del consistori.

Vull reconèixer totes les mostres de suport rebudes. I expressar el meu agraïment absolut a totes i cadascuna de les persones que treballen a l’Ajuntament de Palma, autèntics motors de Cort. Especialment, gràcies a l’àrea de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, professionalitat i competència de la qual admiro profundament. Gràcies també a tots els companys i companyes de l’equip de govern perquè, fins a dia d’avui, m’han demostrat el seu compromís honest amb el benestar social. I fins i tot gràcies als partits de l’oposició, ja que tot i les diferències ideològiques, han estat sempre respectuosos.

Ha estat un autèntic honor ser regidor de la meva ciutat. I molt més fer-ho com a representant de Som Palma i membre de Podem, esperit original dels quals sempre he defensat i defensaré per tot arreu. Estic molt orgullós de les coses que, en aquest curt període de temps, ja hem aconseguit o iniciat en benefici de tota la gent de Palma. Tenim molta feina i dificultats per endavant, però segur que entre totes ho aconseguirem. Des d’una altra posició i amb tot el que hem après juntes, jo seguiré lluitant per la igualtat, la justícia i la democràcia.

Ens veim als carrers!»