user Andreu | Hace más de 2 años

Ets agermanats no lucharon contra Carlos V sino contra la nobleza de la Mallorca de aquel tiempo que los asfixiaba a impuestos. De hecho se declararon fieles a Carlos V. Las germanias en Mallorca surgieron junto con las de Valencia y los comuneros de Castilla. Castilla, Valencia y Baleares eran tierras de hombres libres (lo libres que se podía ser en aquel tiempo), mientras que Cataluña ha sido siempre tierra de siervos. Las revueltas en Cataluña, al contrario que en Mallorca, han sido siempre de la oligarquía para defender sus privilegios.

user afb | Hace más de 2 años

Joanot Colom, fill illustre de Felanitx. En el pueblo hay una calle dedicada a Nofre Ferrandell, el alcalde asesinado por los "agermanats" (secuaces o subordinados de Joanot Colom). ¿Qué se va a hacer con esta calle? ¿Pasará algo parecido a lo que ocurría en un pueblo del Pais Vasco, donde la viuda de una víctima de ETA vivía encima de una cristalería que compró el asesino de su marido? ¿Los políticos que gobiernan el consistorio felanitxer conocen el significado de la palabra coherencia?

user Occità | Hace más de 2 años

LectoraL’any 1.520, el reine de Mallorca estava governat i ocupat per ses forces d'ocupació de sa noblesa catalana des de sa batalla de llucmajor de l'any 1.349, on van degollar al nostre rei Jaume III, fins a l'11 setembre de l'any 1.714, quan Felip V ens va lliurar de tanta tirania de sa noblesa catalana, 365 anys de repressió, opressió e impossció cultural i lingüística a sa nostra terra. Cal recordar que l'emperador Carles V acabava d'arribar a Espanya des d'Alemanya, i sa noblesa predominant a Mallorca era sa catalana de sa Corona d'Aragó. Sa noblesa de Mallorca que donava suport a l'emperador Carles V, cobrant impostos abussius, era sa mateixa noblesa catalana que feia 171 anys abans va invadir el reine de Mallorca i va derrotar i tallar es coll al nostre rei Jaume III a Llucmajor, i el va dur a sepultar a sa catedral de València, perquè el nacionalisme mallorquí no ho pogués venerar. Aquesta mateixa noblesa va ser sa que va exterminar i reprimir qualsevol tipus de moviment idependentista mallorquí, a través de sa repressió, tallant es coll a qualsevol intent de revolta com ses germanies. AIXO ES HISTORIA DOCUMENTADA, sa resta són coberbos i rondalles trasgiversadas. mentiders compta comptes de coverbos i rondaies de sa nostra nefasta comunitat educativa de sa nova escola catalana verda adoctrinadora de sa història sectària i corrupta de’n Jordi Pujol. Visca Mallorca i es mallorquins i es que ens vulgui mal que rebenti. Vergonya cavallers, vergonya.

user Toni | Hace más de 2 años

No os dais cuenta que son como los magos, nos hacen jueguecitos con una mano y con la otra nos la juegan..y caemos como bobos. Sacando problemas donde no los hay del siglo XVI? Y todos escandalizados? Que trabajen por y para los problemas de hoy!! Que són muchos, pero claro, para eso hay que pensar y trabajar y según parece no les apetece.

Ya les vale Ya les vale | Hace más de 2 años

Estamos en el siglo XXI, el acceso a la información es casi ilimitado, ya no pueden embaucar ustedes a nadie con un mínimo de cultura. Por favor, dejen de hacer el ridículo, tanto los unos, como los otros.

Ya les vale Ya les vale | Hace más de 2 años

LectoraEn mi mensaje anterior, cuando me refería a los "patéticos los intentos del nacionalismo catalán por manipular la historia" me refería a comentarios como el suyo.

user Lectora | Hace más de 2 años

Els agermanats no varen ser cap revolta contra els catalans. Protestaven contra Carles I d'Espanya i V d'Alemanya, perque per mantenir el seu imperi, sangrava al poble amb uns impostos que els condemnaven a la misèria i a la fam. I aquest moviments no varen ser just a Mallorca, si no a molts altres indrets d'Espanya. És absolutament miserable, que se falsifiqui la Història, enganant al que no sap i que tota aquesta cafena de mentides i de falsificaciobs, siguin per fomentar la catalanofòbia i el feixisme ultraespanyolisme entre la gent. A Alemanya" fer aquestes coses és un delicte penat amb presó. I aquí també ho hauria de ser.

user J T | Hace más de 2 años

uns quants anti mallorquins,per aquí...

Som i serem Siset | Hace más de 2 años

OccitàEts ridícul

Ya les vale Ya les vale | Hace más de 2 años

OccitàPor favor... Si son patéticos los intentos del nacionalismo catalán por manipular la historia, lo que usted está haciendo no es mucho mejor.