user Cagoendenaquinrenou | Hace más de 2 años

S'ha de ser molt radical per anar en contra d'un mínim del 25%. Grans defensors del bilingüisme, sí, està claríssim. Arruix radicals! I defensem un poquet més els dialectes, que es nostros fills cada dia coneixen manco paraules illenques i més expressions de sa península.

user Lectora | Hace más de 2 años

@La Tina. És de veritat, que vostè creu que si feim als infants monolingües del Castellà, tindràn més facilitat per aprendre idiomes estrangers i se convertiran en políglotes? Quines coses més rares, que s'arriben a llegir i a escoltar!

user Lectora | Hace más de 2 años

Quin mal rollo! Tanmateix per molt que cridin, insultin, se tirin per en terra fingint que els han sempentejat, se facin les víctimes i diguin que som uns nazis, no ens faran castellans, perque no ho som ni tampoc ho volem ser.. Som mallorquins, som balears, som dels Països Catalans i Castella quab va fer acte de presència a les Bakears només fa trescents anys. I encara va ser per sembrar les nostres illes de mort, destrucció i desgràcia. Si alsque imposen el Castellà a cop de denúncia i d'humil.liació els agrada la nostra llenguani com som, només hi ha una alternativa i tothom sap quiba és. Noltros no hem sequestrat a ningú ni li hem demanat a ningú que vengui, aleshores si volen viure aquí,que respectin la nostra llengua, la nostra cultura, la nostra identitat i la bostra terra.

user Pep Gil | Hace más de 2 años

Via fora!¿Si la solicitud de firmas fuese a favor del catalán, pedirías lo mismo?

Via fora! Via fora! | Hace más de 2 años

Aquestes repartidores que són professores, què feien en horari escolar fora des seu centre? No fan feina? No són professores? Cliquen en entrar i llavors surten? No ho sé. Deman...

user La Tina | Hace más de 2 años

Todo este debate sólo trae problemas y costes. Al final el que quiere hablar catalán mallorquín lo hablará. El día de mañana que nuestros hijos por motivos de trabajo salgan de Baleares mis damos cuenta que con toda esta tertulia el inglés no ha mejorado nada y eso en cara al futuro sería esencial en la educación

user Lluís | Hace más de 2 años

Fa vuit-cents anys que es mallorquins parlam sa mateixa llengua i que la transmetem de pares a fills, generació darrere generació. Sa dictadura franquista va imposar una castellanització il·legítima, impedint s'alfabetització des mallorquins en sa llengua pròpia i evitant que s'immigració castellana la pogués assimilar. Per tant, en democràcia tenim tot es dret de revertir aquella política i recobrar s'ús des mallorquí arreu: administració, escoles, universitats, medis de comunicació i vida social en general. Sa legislació vigent en matèria de llengua, emanada de sa Constitució Espanyola i s'Estatut d'Autonomia, va en aquest sentit i té s'aval de sa majoria absolutíssima des Parlament balear, votat democràticament pes ciutadans. Per tant, hem de prendre exemple de sa política lingüística que funciona: sa castellana. S'imposició des català a ses comunitats catalanoparlants ha d'esser tan real, efectiva i contundent com s'imposició des castellà a ses comunitats castellanoparlants, de manera que tothom tengui clar quina llengua li convé conèixer si no vol esser un marginat econòmic i social. A ses comunitats castellanoparlants tothom ho té clar i ningú se'n queixa. A ses comunitats catalanoparlants n'hem de seguir s'exemple perque està demostrat que funciona.

user MaximusESP | Hace más de 2 años

Ya he visto mapas politicos de colegios que ponen PAISOS CATALANS... señores y señoras que tengan hijos controlen lo que se les enseña en las aulas a sus hijos.. es un simple consejo.

user Edu | Hace más de 2 años

Mem, com mestre d.escola que som, consider que sa reivindicació no s.ha d.aturar a aprendre tal llengo sino, molt més important, a ESTIMAR, VALORAR i aprendre per igual aquests grans tresors que són ses nostres estimades dues llengos. Un enorme SÍ, idò, al bilingüisme. Repetesc, s.objectiu no ha de ser aprendre.les sino ESTIMAR.LES I VALORAR.LES PER IGUAL. Però no hi ha res a fer, han aficat sa política independentista per enmig i es PSOE i PODEMOS, que se diuen d.esquerres, diuen AMÉN (quina pena).

Juriol Juriol | Hace más de 2 años

- Pedir el 25% de clases en castellano no es ir contra el catalán. - Exigir el 100% de clases en catalán sí es ir contra el castellano. - Ambas lenguas son cooficiales en Baleares y negarles los mismos derechos es discriminar. - Imponer una lengua e ignorar otra no funciona, se demostró en el franquismo, pero estos del “pacte de retrocés” lo que ignoran es la Historia. - Los que legislan la política lingüística y la educación en Baleares deben de tener muy poca confianza en el catalán, cuando piensan que para que un niño adquiera las competencias lingüísticas adecuadas necesitan el 100% de clases en ese idioma, mientras que para que dominen el castellano basta que lo aprendan mirando la tele.