user Tomeu Ferragut | Hace más de 8 años

Un altre obsessionat, amb CASA, que són com els verros, que per a caparlos els passen un llaç pels ullals i amarren la corda a un arbre, mentre tiren de la corda, no s'adonen que per la part de darrere els estan traient els testicles.

user Aigua per a l'Albufera que bé ho necessita | Hace más de 8 años

NI ACASA ni òsties l'aigua és de tots.

user Tomeu Ferragut | Hace más de 8 años

Continuación comentario anterior: Por ejemplo, si le pudieran cerrar todas las entradas de agua del acuífero inferior, y las acequias que la comunican con el gran canal y el mar sería como un pantano. Es por eso, que es una aberración que no se aproveche por lo menos un 20% del 90% del agua, que discurre por el torrente de Sant Miquel que va a parar al mar. En cuanto a lo que dices que en el gran canal casi no se nota el agua que discurre por el, es debido a que es más diez veces mayor que el torrente de Sant Miquel. No hay más misterios.

user Tomeu Ferragut | Hace más de 8 años

Para J. Mir, la versión que das en tu primer comentario es correcta en algunos aspectos, por ejemplo que las Ufanes recargan el acuífero del llano de sa Pobla sin reventar, ya que antes que esto suceda, el de ses Ufanes tiene un rebosadero hacia el llano, cuando este rebosadero nos es suficiente, es cuando se produce el espectáculo de ses Ufanes. Pero el agua que discurre por el torrente el 90% va a parar al mar, el otro 10% solo se recarga durante el recorrido hasta llegar a la albufera, ya que durante el recorrido dentro de la albufera, no se puede infiltrar debido a los limos existentes en el fondo de la albufera. Su recarga solo se produce a través del acuífero inferior que empuja estos limos hacia arriba, provocando las surgencias o Ullals que rodean la albufera. Funciona como una válvula de escape, de arriba hacia abajo se cierra y, de abajo hacia arriba se abre. Sigue.....

user Tomeu Ferragut | Hace más de 8 años

Mire si es tonto J. Mir que los irresponsables como usted, prefieren tirar al mar el agua de calidad, con tal de fastidiar a la empresa que intenta solucionar el problema de agua en Alcúia, para que los niños puedan beber agua de calidad en los colegios. Que no veis más allá de la punta de vuestras narices. ¡Sois patéticos!

user J. Mir | Hace más de 8 años

O amb això? http://ultimahora.es/noticias/part-forana/2011/10/27/54391/los-padres-avisan-de-que-el-agua-del-grifo-de-los-colegios-de-alcudia-no-es-apta-para-consumo-diario.html

user J. Mir | Hace más de 8 años

El desig d'ACASA de tenir aigua de ses Ufanes, té alguna cosa a veure amb això: http://www.mallorcaweb.net/salbufera/noticies/nitrats.html

user J. Mir | Hace más de 8 años

Per cert el torrent de Sant Miquel en els darrers quilometres es una estructura artificial superposada a l’Albufera i no hi desemboca, és l’albufera que desemboca al torrent devora el Pont dels Anglesos, tocant la mar. Una joia de l’enginyeria hidràulica del segle XIX equiparable a les més importants del mon a l’època i que convé conèixer per no caure en romanticismes per justificar el manteniment d’un sistema que funciona meravellosament.

user J. Mir | Hace más de 8 años

Convendria que quan els periodistes fan els seus preciosos reportatges sobre l’esclat de ses Ufanes fassin el treball complet i vagin a la desembocadura del torrent a la mar i comprovin que allà, gairebé mai, no hi corre l’aigua. Això és així perquè l’aigua de ses ufanes s’infiltra al subsòl durant la torrentada i recarrega l’aqüífer de sa Pobla. Quan això passa també fa una cosa que no es pot veure a simple vista, fa recular l’aigua salinitzada que hi pugui haver perquè ambdós tipus de líquid no es mesclen i el que està més a prop de la mar és desplaçat cap a ella. L’aigua només arriba a la mar de forma significativa quan esclaten les fonts de manera reiterada en un mateix any i quan passa això segur que no hi ha problemes de sequera. Si ACASA vol aigua, que no sigui a costa de l’únic aqüífer de Mallorca que té un sistema eficient de reposició de l’aigua consumida i que mantén l’equilibri ecològic adequat, i si ha de pagar que pagui.

user pues | Hace más de 8 años

Con la escasez de agua que hay en la isla habría que intentar aprovechar cualquier fuente de suministro posible.