user por dioss | Hace 7 meses

Aviso a VOX: muchoz dd sus votsntes tienrn como prioridad mejorar su economía , no sólo existe la lengua (aunque lo de la imposición de Catalan standard sea de traca). El pan de cada día va primero que la lengua para la mayoría de votantes. Queda legislatura por delante, no se empecinen y vuelquen el carro, que el resultado final puede ser peor. Prioricen.

user viejete | Hace 7 meses

Guiem BassaLi aclariré que escrig com sé. Son mallorquí per la meva glori i catalá per la meva histori. Si la meva escritura no es bona es que de jove i en edat d'estudiar no vaig poder fer-ho perqué el ranquisme mos va prohibir estudiar i xerrar cap llengua que no fos el "idioma del imperio". El temps que vaig aprendre aquest idioma també vaig a prendre el mallorqui (com la majoría del at-lots d'aquell temps. Está vist i demostrat que vaig aprofitar el temps bastant mes que vosté que per la manera d'escriure només va apendre a escriure el foraster. Quedi també clar que lo poc que sé ho vaig aprendre a una escola pública ja a ca nostra el torts volaven baixos i no me podían enviar a un col-legi de pago. També puc dir que la poca escritura en catalá que domino ho he fet sense ajuda i només llegint diaris, llibres, etc. en catalá. Si escrig en foraster segur que en sé tant com vosté i per res voldría que se sentís ofes per els meus comentaris. Sense cap mena de presumiguera li diré que coneixo i escric tres idiomes extrangers, Anglés, francés i alemany i si afegim el foraster son quatre. Voldría saber si vosté té coneixements al manco parescuts als meus. Gracies

user xisco | Hace 7 meses

O sea prefieren la lengua que los asuntos sociales, un 10 con éstos. Un saludo a todos los comentaristas.

Angelcaído Angelcaído | Hace 7 meses

El PP O CUMPLE O ELECCIONES.

user Catita | Hace 7 meses

Són uns xantatgistes. Tallau ja!

user Guiem Bassa | Hace 7 meses

viejeteSi se marcharan los catalanes se nos querrían llevar de regalo, por supuesto sin preguntarnos. ¿Para qué cree que le han enseñado a escribir tindrien, buscat y nosaltres, en lugar de tendrien, cercat y noltros? ¿De qué guindo se ha caído usted? ¿De un Cirer(er)?

user Pedro954 | Hace 7 meses

Juan Serra Costa🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

user viejete | Hace 7 meses

Guiem BassaJa he opinat diverses vegades que si els catalans son tan malignes com alguns pensen, sería important fer un bon pensament i deixarlos sols i a lo millor deixarian d'emprenyar-nos. Si son una carga pel resta de la nació, com pareix esser i tal com opinen alguns, tots hi sortiriem guanyant. Ells perqué tindrien les desgracies que s'han buscat y nosaltres perque guanyariem tranquilitat i deixeriem de discutir que si catalá si o catalá no. Els governants nostros es podrían dedicar a coses mes importants que l'idioma com per ej. eixemplar carreteres perque es pugui augmentar la velocitat que faría baixar el nombre d'accidents, pensar en la baixada d'impostos i demés coses que fins ara no han pogut fer bé per culpa del dixosos catalans i pssiblement ara les sortirien millor les decisións que prenguin i no haurian de rectificar tantes vegades. Pensem bé tot aixó i viurem de conya.

Juan Serra Costa Juan Serra Costa | Hace 7 meses

Así me gusta. VOX debe mantenerse firme. Los votantes de VOX lo hicimos para hacer cumplir los pactos al PP y atarle en corto para que no se deje llevar por su deriva izquierdista.

user Guiem Bassa | Hace 7 meses

A buena se lo dicen. Cirer forma parte del cañellismo catalanizante que nos trajo al actual absurdo. Le pareció bien que los partidos suplantaran la voluntad popular, y nos endosaran (entre otras) la ley de "normalización" lingüística, mientras Cañellas ganaba elecciones predicando lo contrario. Ahora que los partidos no están de acuerdo en ese atropello, Cirer ha declarado que ese debate se ha de excluir de la negociación partidista. Efectivamente, el catalanismo es como una religión, cuyos dogmas no pueden discutirse. Referéndum ya. Pregunten al pueblo soberano y acabemos con esto. Entregar las Baleares al nacionalismo catalán no sirvió para aplacarlo, como se ha comprobado, pero los malos políticos inerciales siguen erre que erre contra la lengua de nuestros abuelos.