user Lluís | Hace 3 meses

ca de bou= sempre feliç. Te gràcia que continuïs entrant i publicant en es fòrum amb diversos noms d'usuari per fer embalum, sabent com saps que te tenim ben calat. Ès una actitud bastant infantil i ridícula, però tu mateix... 🤣 Per desgràcia teva, tots es vots valen igual per guanyar unes eleccions. Quatre mallorquins aforasterats aporten quatre vots, i quaranta mallorquins "de renegados, adoctrinados, políticos, chiringuitos" són quaranta vots. Per tant, posats a triar, qualsevol partit tendrà clar si li convé captar quatre vots o quaranta. 🤣 Certament, no hi ha uns "països catalans" estructurats políticament, però sí que hi ha comunitats catalanoparlants, una pedra dins sa sabata des projecte nacionalista espanyol d'una Espanya castellana inexistent i que no arribarà. Això sí que te preocupa i ho entenc. 🤣 Te pots estalviar sa propaganda espanyolista falsa i estantissa que has copiat per enèsima vegada i que ja escampàveu durant sa transició. Aqueixa propaganda vos serveix internament, per mantenir viva sa secta amb respiració assistida, però a la resta de sa societat ni li importa ni li interessa. Sou tan pocs que no vos fa cas ni Vox: es quatre vots que hi aportau no li interessen! 🤣 Pots continuar manipulant sa definició de 'foraster' a conveniència teva, però es mallorquins no aforasterats tenim clara sa diferència entre "parlar en mallorquí" i "parlar en foraster". Es castellans són forasters i parlen foraster. Es catalans parlen català, no foraster. Ho tenim claríssim de sempre! 🤣 Si es castellà fos una llengua "heretada" no li diríem foraster. Ès una altra mentida de sa propaganda sectària que amolles. Fins ben entrat es franquisme i s'escolarització massiva de sa població en castellà, una gran majoria de mallorquins eren monolingües en sa llengua anomenada popularment mallorquí i acadèmicament català. No tenien manera d'aprendre es castellà perque s'escolarització era es privilegi d'una minoria i no hi havia altra manera d'introduir es castellà que no fos s'escola. Precisament, aquest monolingüisme de sa majoria de sa població explica que es mallorquí hagi continuat viu fins avui. Si es Decret de Nova Planta hagués anat acompanyat de s'escolarització massiva de sa població en castellà, faria estona que sa substitució lingüística s'hauria enllestit i pràcticament tots es mallorquins d'avui seríem monolingües castellans. Per què creus que a França ses llengües catalana, occitana o basca són pràcticament residuals, substituïdes per sa francesa, i en canvi a Espanya s'han mantengudes fins avui? Es mallorquins normals, que parlam mallorquí com es nostros antecessors, no volem imitar s'exemple francès, que es nacionalistes espanyols somiau amb enveja (tu mateix ho has declarat en aquest fòrum). Volem mantenir sa llengua nostra i no deixarem d'usar-la perque sa denominació acadèmica sigui "llengua catalana". Això són excuses de mal pagador des quatre mallorquins aforasterats com tu. Arruix i a porgar fum! 😈

user Anonimus | Hace 3 meses

ca de bouJo xerr mallorqui, sempre i mai me considerat catala, pero tenc ben clar que el castella no es la meva llengo. Tots el que per xerra mallorqui mos considerau catalans sou part del sistema nacionalista castella. No t´he vist mai dir res malement del castella. Si defenses el castella i xerres con ells es perque ets un d,ells

ca de bou ca de bou | Hace 3 meses

AnonimusRechazo cualquier lengua IMPUESTA. Lo que molesta a sus amos es que no se cumplen los objetivos de catalanizarnos y anexionarnos a sus inexistentes países. Si considera que el castellano es una lengua forastera, para mí, tan forastera es el catalán como el castellano, ya que ambas NO son las propias y autóctonas de estas islas. Ambas vienen de fuera, por lo tanta forasteras. Si considera que el castellano también es impuesta desde los Decretos de Nueva Planta promulgados entre 1707 y 1716 por el rey Felipe V, vencedor de la guerra de sucesión española (1701-1715), por los cuales quedaron abolidas las leyes e instituciones propias del Reino de Valencia y del Reino de Aragón el 29 de junio de 1707, del Reino de Mallorca. Para mí es una lengua heredada, dado que ha ido pasando de generación en generación hasta nuestros días. A pesar de que han pasado más de 300 años, nuestro mallorquín ha seguido viviendo y utilizado por el pueblo, a pesar del tiempo o de las dificultades de árabes, generalísimo y lo peor los 40 años de IMPOSICIÓN. Desea que dentro de varias generaciones haya un catalán IMPUESTO considerado heredado, ya que no hemos sabido defender "SA NOSTRA LLENGO", al igual que no supieron o no pudieron con el castellano en 1716. Por mi parte, puede que mis descendientes me critiquen por la IMPOSICIÓN catalana, pero me habré ido con la conciencia tranquila. Su adoctrinamiento es tan visible y ostensible (con solo 40 años de adoctrinamiento) que no le permite ver que contra el castellano, por mucho que nos pese, ya es irreversible (más de 300 años). VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

sempre feliç sempre feliç | Hace 3 meses

Esta entidad, Obra Cultural Balear al servicio de la Generalitat de Cataluña, de quien recibe cuantiosas subvenciones, junto a los docentes, se ha convertido en el principal impulsor de los llamados "paísos catalans", que no es más que la sumisión a Cataluña por parte de Valencia y Baleares, quienes deben aceptar la lengua catalana y la versión tergiversada que hace de su historia. Los fundamentos de la OCB fueron promocionar la lengua catalana, su cultura y la defensa del derecho al pleno auto gobierno, fundada en 1962 tomando los restos de la Asociación por la Cultura de Mallorca (1923-1930, impulsar la cultura catalana). En ambas se observa su talante catalanista ya que desde 1923 han ido socavando nuestra idiosincrasia mediante actividades diversas para fortalecer su finalidad: la salvación es la independencia de España y la integración en unos imaginarios países catalanes, liderados por Cataluña, evidentemente. No olvidar que la falacia llamada “paísos catalans”, no es más que la intención de crear la Gran Cataluña, territorio con lengua de Cataluña, "historia" de Cataluña y que defenderá intereses de Cataluña. No diga que el catalán es nuestra lengua, ya que autorizado por Felipe V en 1717 y ratificado por las leyes de España en 1872, que en las Baleares se puede declarar en los juzgados y en los interrogatorios en IDIOMA MALLORQUIN. Recientemente ha aparecido en este periódico un panfleto anunciando, el 14 de abril de 1931, en nacimiento de la república. Los catalanistas y políticos progres deben estar echando espuma, ya que dicho panfleto está escrito en el IDIOMA MALLORQUÍN. Queda demostrado que han sido los grupos catalanistas apoyados por los políticos quienes han creado y siguen fomentando PROBLEMAS, manteniendo una lengua que no corresponde a estas islas. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

ca de bou ca de bou | Hace 3 meses

"perdre'n quaranta de mallorquins normals". Más valen "quatre vots" de habitantes de estas islas que defendemos en mallorquín, que "quaranta" de renegados, adoctrinados, políticos, chiringuitos, y "altres herbes" que lo que disfrazados de corderos pretenden hundir y hacer desaparecer nuestra "LLENGO", nuestra idiosincrasia, nuestras costumbres y nuestra historia para anexionarnos a unos países inexistentes. No vuelva a repetir que si son inexistentes para que preocuparnos. ¿Acaso no hubo una DUI para crear una república segundera y hacernos provincia de ésta?. Este objetivo, la historia está repleta de actos para formar parte de la anterior y de la actual Cataluña.

user Anonimus | Hace 3 meses

ca de bouNo, no estamos de acuerdo, porque usted no rechaza el castellano como lengua forastera, usted quiere que hablemos mallorquín en la intimidad siempre que no molestemos a nuestros amos.

user victorcatala | Hace 3 meses

Cuatrienio negro,si que es el vuestro ,financiaros por las cuotas de vuestros afiliados y dejar de asfixiarnos a los ciudadanos de bien con los superimpuestos que pagamos.Vuestro Anschluss nazi-separatista pagaroslo vosotros.

user Lluís | Hace 3 meses

ca de bouS'Estatut d'Autonomia no se modificarà per tres raons: 1a. Es qui estam alfabetitzats en sa llengua pròpia no deixarem d'usar-la perque tengui diverses denominacions populars i una denominació acadèmica. Parlar i escriure en mallorquí vol dir parlar i escriure en català; no hi veim cap contradicció. 2a. Es residents venguts de fora que no han assimilat sa llengua nostra viuen al marge de qualsevol polèmica sobre aquesta qüestió. No els interessa. 3a. Ets únics que volen llançar es mallorquí contra es català són certs mallorquins aforasterats, procedents de famílies 'fines' de Palma que no pogueren resistir sa pressió castellanitzadora des franquisme i castellanitzaren es fills. Qualcuns d'aquells cerquen enfrontar mallorquí i català com a excusa per no haver d'aprendre sa llengua des seus padrins i repadrins, i així justificar i mantenir sa castellanització que reberen de son pare i sa mare. Per tant, aquells que volen moure brega contra sa llengua pròpia són una minoria social irrellevant i no hi ha cap partit interessat a fer-los costat, perque no compensa guanyar quatre vots de mallorquins aforasterats i perdre'n quaranta de mallorquins normals.

ca de bou ca de bou | Hace 3 meses

AnonimusEstoy de acuerdo, hay que exigir en mallorquín. Rechazar toda referencia del catalán empezando por el edtstuto.

user Trinxet | Hace 3 meses

Endavant OCB, sou l'avantguarda del nostre poble. Endsvant i via fora al foresterum i mallorquins renegats que volen ser castellans.