user mallork | Hace más de 11 años

Que jo sàpigue hi ha dos pobles a la peninsula amb el nom de Garcia: Villagarcia a Galicia i la vila de Garcia a Tarragona (Catalunya). Ho podeu comprovar.

user Ayy mi churri | Hace más de 11 años

Las Chonis si que son guapas de verdad. ¡Que saber estar!¡Que glamour!¡Que elegancia! Y sus "ninis" son lo más.

user Ton-to-rro-nes | Hace más de 11 años

Pues en cietas aldeuchas de la península hay aún más endogamia que en las islas Baleares por ser más pequeñas , y por los caretos de sus habitantes se les nota la consanguineidad. Al menos la mayoría de mallorquines y mallorquinas somos guapos-@s, bien plantados-@s y no decimos tantas tonterías.

user Mortadelo | Hace más de 11 años

Filemon:Me parece que no sabes el significado de "butifarra" en Mallorca y tara te debe sonar a copla extremeña.Seguro que hasta te llamas Garcia...

user Filemón | Hace más de 11 años

Primos,normal,butifarras,peor,escoger,enfermedades y taras. Macho, que bien te explicas,Macuuuuu

user Profesor Bacterio | Hace más de 11 años

En los pueblos los mallorquines se casan entre primos,es normal de toda la vida los butifarras lo tiene peor porque hay menos donde escoger asi salen con enfermedades y taras.

user costelladevadella | Hace más de 11 años

Mil grassis. "Heu de creure i pensar que quan era petit també li agradava jugar" A aplicar-se en moments dolents. Una altra molt comu és... "Si toco la trompeta,traralaralarelo...."

user The Joker . | Hace más de 11 años

Costelladevadella .Una pista : Batalla de Muret .

user Tià | Hace más de 11 años

Dolors, bon vespre, A Mallorca hi ha molts de Garcia (que deuen datar ja del temps de la Conquesta). També hi ha Garcies (el meu avi matern ho era de segon), i Gacies (que només n'he conegut un). A la inversa, a molts els vendrà de nou quan sabran que els "castellaníssims" Reche, Puche, Loste (ni oste ni moste, galletas Loste), etc. són, originàriament. els catalans Reig, Puig i L'Hoste. Allò en què estic d'acord és en la gran abundància d'ascendència jueva sefardita a Mallorca. Conec mallorquins de llinatges tan clarament jueus com Maimó, Abram, Salom, que quan els ho he dit, no se'n podien avenir. El meu cognom és català, d'origen (almenys lingüístic) germànic, entre els meus avis hi compareix Binimelis, aràbic (Fill de Rei). Per molt que he remuntat no n'he trobat cap de castellà fins al segle XVIII. Què hi devia fer, una família castellana, dins la Mallorca profunda, en aquella època? Al cap i a la fi, tots tenim un cap, dos braços, dues cames, els homes un d'allò i les dones,d'allò, no en tenen. I ben bé que està així.

user costelladevadella | Hace más de 11 años

El genoma Mallorquin. Totalment d'acord, de fét sa nostra forma de esser no te rés que voura em ets de sa Peninsula. I sumant 21,5+8'1+6'6= 36'2% de natius que vàren sobreviura a n'en Jaume I. Contant tot, se pot afirmar que... es un éxit total que aquets "genes" no se puguin modificar per es Catalufos renegats que tením per ca nostra,perque si fós per ells, ho modificarían per dir que són tots de Barcelona i rodalies. I encara ni ha que no hi creuen. Tením Història pròpia. Joker quina és sa Pedra filosofal segons tu?