El bus és un abús

TW

Són les 7.30 h d'un dilluns de setembre. El sol encara no ha sortit. El curs escolar ja ha començat, i a la Colònia de Sant Pere, els alumnes de secundària ens hem de moure fins a Artà. Fa fresca, no massa, però es nota que ja hem entrat en la tardor. La vintena d'adolescents que esperam el bus a la parada tenim cara de son. Xerram, miram el mòbil o senzillament ens acabam de despertar a la parada del bus.

Han passat cinc minuts, i ja veim arribar el bus del TIB, que s'acosta a la nostra parada. Agafam les motxilles, i amb fila i per odre estricte com hem arribat ens preparam per pujar-hi.

Són les 7.42 h del matí. El bus ens ha deixat a la parada un dia mes. El conductor, atenent les normes de seguretat, no ens ha deixat pujar. Anava ple a vessar. Només hi cabien 12 persones, i a la majoria ens ha tocat tornar a quedar al carrer. Tornarem a arribar tard a l'escola. Ens posaran falta. Una mare o pare haurà de canviar el seu pla i acompanyar-nos al centre. I demà tornarà a passar.

Hem telefonat al TIB i ens han dit que la culpa és de l'empresa subcontractada Ruíz. Hem contactat a Ruíz i ens han dit que la queixa l'hem de fer al TIB. Els nostres drets es vulneren una vegada més. ¿Fins quan? Fins que algú entengui que el bus de la Colònia a Artà ha de ser un bus de 30 places com a mínim. El bus, a la Colònia de Sant Pere, és un abús.

Alumnes colonieres del CC Sant Salvador d'Artà