Més obres per fer front a les necessitats de la xarxa

Les obres de la segona fase tenen un pressupost d'1.400.000 euros

Juanjo Roig | 23/02/2011

Valorar:

preload
A les obres que ara s'ianuguren a Son Rullan s'han d'afegir les actuacions d'ampliació que es faran a la segona fase, així com les tasques d'electrificació i el tram-tren de Manacor-Artà.

A les obres que ara s'ianuguren a Son Rullan s'han d'afegir les actuacions d'ampliació que es faran a la segona fase, així com les tasques d'electrificació i el tram-tren de Manacor-Artà.

21-02-2011 | M. À. Cañellas

Una vegada executades les obres de la Fase I de l'ampliació dels tallers de Son Rullan que ara s'inauguren, es duran a terme les obres de la Fase II en el mateix indret.

En aquesta segona fase l'objecte de l'obra es basa en l'ampliació de les instal·lacions actuals de l'àrea sud-est de Son Rullan. En la planta baixa s'ubica el magatzem central i els serveis de Via i Obres de Material Elèctric, els vestidors de personal de manteniment i l'oficina del gestor de l'estació, a més d'altres dependències tècniques destinades a l'equipament electrònic del control de trens i serveis auxiliars. En el primer pis, es troben les dependències de l'àrea tècnica d'Infraestructures i d'Operacions, a més dels serveis tècnics de servidors de xarxa i un node de telecomunicacions.

La Fase II de les obres se centrarà en l'ampliació de l'àrea sudest de Son Rullan, amb un pressupost d'1.400.000 euros

Amb l'ampliació es pretén eliminar una sèrie de mòduls prefabricats amb els que s'ha donat cobertura de forma provisional a les creixents necessitats del serveis ferroviaris. Una part de l'obra consisteix en modificar la distribució existent per adaptar-la a les necessitats programades, mentre que la resta suposarà un afegit a la nau ja existent. El pressupost d'aquesta obra impulsada per Serveis Ferroviaris de Mallorca i la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat és de 1.400.000 euros i el termini d'execució es de set mesos i mig.

Amb la primera fase que avui s'inaugura oficialment i l'execució d'aquesta segona fase s'aconseguiran unes instal·lacions modernes i preparades per donar una resposta de qualitat a les exigències del transport ferroviari de Mallorca, en constant expansió.

A més de l'ampliació dels tallers de Son Rullan cal destacar les altres actuacions que el Govern ha impulsat a través de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat per tal de millorar i ampliar les infraestructures ferroviàries. Aquestes són l'electrificació de les vies (actualment ja es disposa de l'electrificació des de l'estació Intermodal a Son Rullan) i el tram-tren Manacor-Artà. Amb tot, Mallorca comptarà amb una de les xarxes de transport públic ferroviari més modernes, eficients, còmodes i ràpides de tot l'Estat Espanyol.