«Ara podrem donar una resposta més ràpida a les reparacions i al manteniment»

Juanjo Roig | 23/02/2011

Valorar:

Bartomeu Gual, cogerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), parla de les obres de millora realitzades a Son Rullan.

22-02-2011 | M. À. Cañellas(Edición: F. Torrano)
preload
Tomeu Gual, cogerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca.

Tomeu Gual, cogerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca.

22-02-2011 | M. À. Cañellas


El cogerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Bartomeu Gual, comenta alguns dels detalls tècnics de l'obra d'ampliació dels tallers de Son Rullan i els efectes que tendran en els usuaris, entre els quals destaquen la comoditat i la seguretat que aportaran els diferents sistemes que s'han instal·lat amb les obres que ara s'inauguren.

Quines millores d'aquestes instal·lacions creu que són més destacables?

En primer lloc es veurà molt beneficiat el servei del metro perquè ja podrà utilitzar les instal·lacions noves i quan hi hagi disponibles els trens elèctrics també podran utilitzar els tallers sense que hagin de ser remolcats. Un dels aspectes més destacables i que a primera vista pot semblar sense importància és la instal·lació d'un nou torn de fosso que permetrà el manteniment i el re-perfilat de les rodes de les unitats ferroviàries; actualment es farà al metro, i que permet una conducció més còmoda dels vehicles a la vegada que s'aporta seguretat. També s'ha d'esmentar la posada en marxa d'un servei automàtic de neteja dels combois que s'ha situat en la part exterior i que ens estalviarà molt de temps.

De quina forma es millorarà el servei que es dóna a l'usuari del metro i del tren?

Amb les noves instal·lacions podrem donar una resposta molt més ràpida a les reparacions i al manteniment de les unitats. També val a dir que quan estiguin disponibles les unitats elèctriques i la xarxa s'hagi electrificat s'oferirà un servei molt eficient, còmode i segur per a tots els usuaris. Un altre punt destacable es troba en la neteja de les unitats de tren i de metro que, gràcies al nou sistema automatitzat, ens permetrà mantenir una bona imatge del servei.

I també vull tornar a fer incidència en el torn de fosso que tornejarà les rodes sense haver de desmontar-les i a més ho farà d'una forma milimètrica, a més d'estalviar molt de temps i d'afectar a una de les parts més importants dels combois. Els usuaris del metro, i posteriorment del tren, notaran una baixada en les vibracions dels vehicles i a més es podran sentir més segurs i còmodes perquè facilitarà molt el maneig de les unitats als conductors.