user Preu per preu | Hace más de 5 años

Vostè pot dir missa, si vol i no cansar-se de dir dois cada dia. Però el mallorquí és una modalitat del català i això és així. I tan se me'n dóna si se cansa com si no ho fa. No és qüestió d'opinions. Què potser vostè en sap més que Francesc de B. Moll i de Pompeu Fabra plegats?

user @Preu per preu, ses sabates groses | Hace más de 5 años

Tu xerraràs i escriuràs lo que vulguis. Jo t'ho escric en mallorquí perquè vegis ses diferències que hi ha amb so català. No me cans de dir que es català és una IMPOSICIÓ dets anys 80 i que no té res a veure amb es mallorquí. Ses gramàtiques i diccionaris valencians i mallorquins són en ses quals se va basar es Sr. Pompeu Fabra (químic) per crear ses de Catalunya. Lo que pretenem és que se dugui a ses urnes i poder triar. BASTA D'IMPOSICIONS.

user Feliz 2018 | Hace más de 5 años

Així com es polítics mos varen encasquetar es català, que siguin es polítics es qui mos permetin triar com és sa nostra llengua materna, mallorquí en es meu cas. Per això estan ses urnes. Tanta de democràcia i tenim imposicions.

user Preu per preu | Hace más de 5 años

L'Estatut ho diu quina és la llengua de Balears. "Los de Baleares" qui són? Jo i la meva família, els del meu carrer? O els del poble del costat? Què vol un referendum? Això no es tracta d'opinions ni de si són més molts els que pensen que la llengua que parlam és català o no ho és. Ho és, i foris! Igual que el que parlen a Argentina és castellà. Això s'entén? I que aquí parlam català no? Vaja una poca tutuma!!!

user @Tivasdan | Hace más de 5 años

Son los de Baleares los que tenían, y tienen, que decidir lo que quieren. NO A LAS IMPOSICIONES.

user Tivasdan | Hace más de 5 años

L'Estatut d'autonomia diu quina és la llengua pròpia de les Illes Balears. No és na Prohens qui ho ha de dir.

user @Marga Prohens | Hace más de 5 años

M'agradaria m'indicàs ¿quin és sa llengua pròpia de ses Balears?. Per la meva banda li diré que, i com jo molts, som de Balears i que per noltros és es MALLORQUÍ, MENORQUÍ, EIVISSENC, ... amb ses seves diferències segons illes, poble, etc. Que mos VAREN IMPOSAR es català sense demanar-mos si volíem adoptar aquesta llengua, que no és sa nostra i que no té res que veure. Existeixen escrits que demostren que es Sr. Pompeu Fabra se va basar a ses gramàtiques i diccionaris Valencians i Mallorquins per crear es seus en 1912, quan ses nostras són molt anteriors. Si fins es nostro Ramón Llull aixecàs es cap l'hi podria certificar.

user Tivasdan | Hace más de 5 años

Està claríssim que la llengua catalana està en inferioritat per tot. Cinema, diaris, jutjats, carrer... Així que si a les escoles se mostra més català que castellà i els ajuntaments ajuden a la retolació en català, està clar que ho fan per equilibrar. Com sempre ha estat. Hi ha res de nou? No. Idò quin pebre li fa coure el c.. al PP. Ganes de moure renou, res més que això.

user pamboli | Hace más de 5 años

el castellà a castella! aquí xerram la llengua dels països catalans

user CATETOS NO | Hace más de 5 años

A veure si aviat queda tot més clar a la dreta: Els antimallorquins que viuen a Mallorca com si fossin a Badajoz, que votin Ciudadanos i els que són mallorquins i estimen la nostra llengua, obrin els ulls i votin el Pi.