user Rachid | Hace más de 5 años

No os preocupéis tanto, dentro de no mucho el idioma en Baleares será el árabe, sino al tiempo.

user Preu per preu | Hace más de 5 años

2) Tampoc pels que són "mallorquino-parlants", ja que als primers dies de classe arriben a casa xampurrejant en castellà i que aniran perfeccionant sense adonar-se. La llengua castellana ("español" per a alguns) és tan summament senzilla, fàcil i simple, que l'aprendrien encara que no volguéssim, cosa que no és així, ho dic totd'una, perquè ja sé que n'hi ha que cerquen punta a tot. Així als sis anys tenim els nins perfectament capacitats en les dues llengües. No són motius polítics, sinó pedagògics, (una llengua apresa en la infància més tendra, és més fàcil) ben al contrari dels motius de la sra. Ballester, la qual, per arreplegar un parell de cents de vots dels pocs mallorquins gonelles que queden, consent a fer el ridícul més espantós que pot fer una docent. Posar en evidència les seves capacitats intel·lectuals, per defensar una idea política caduca i fora del segle.

user Preu per preu | Hace más de 5 años

1) El C's està tot sol en aquest tema, almanco a Balears, cosa que m'alegra. Olga Ballester no diu la veritat quan explica que "los padres de niños con lengua materna castellana no son escuchados". Sí són escoltats i els pocs que demanen explicacions, se'ls explica la conveniència de què des del primer dia d'infantil de 3 anys, se'ls parli en la llengua catalana del lloc on viuen. És la manera de què en arribar a Primària ja entenguin i parlin (cada un amb les seves habilitats lingüístiques pròpies de l'edat) la llengua, la qual cosa farà que la integració en les dues llengües s'hagi aconseguit quan toca, per poder començar una Primària amb garanties. Per fer i aconseguir això, els mestres i les mestresses d'Infantil tenen les seves estratègies i habilitats. La llengua castellana, si són castellano-parlants no representa cap dificultat, ni per entendre-la ni per parlar-la.

user manumenorca | Hace más de 5 años

... la catequesis ya se imparte en las parroquias... en las escuelas NO pinta nada el adoctrinamiento, la religión NO debe ser una asignatura... estar a favor de esta premisa es de sentido común, y no conculca en absoluto libertad alguna... y lo siento, pero mentar tolerancia y respeto es hipócrita, precisamente por respeto a los alumnos... las creencias no son personas, por tanto no pueden exigir respeto

user Daniels | Hace más de 5 años

¡Qué hartazgo de Parlament estilo Cataluña! ¡Qué tiempos en los que era simplemente el Círculo Mallorquín!

user tofolino | Hace más de 5 años

si a un cas, s'hauria de fer en foraster, aquí no xerram castellà, aquí mallorquí i foraster, res d'imposicions des de la península!

user toni | Hace más de 5 años

@ciutadana, me vas a decir tu donde tengo que vivir, haber si te vas a ir tu a los países de imaginarios Nardia. Aquí hay dos lenguas oficiales, tu lengua madre será el catalán, la mía no.

user CIUTADANA | Hace más de 5 años

Vaja quin problema més doiut que teniu. Els que no vos agrada la llengua d'aquí o no heu estat capaç d'aprendre o estimau tant la lengua de Cervantes.. teniu una solució ben senzilla. Comprar un billet d'avió i au cap allà a viure feliç, cap problema. Aquí acollim a tot el que vol venir però el que no es troba bé, té total llibertat per anar-se'n.

user Paco | Hace más de 5 años

Español e inglés, eso es bilinguismo en esta época señores politicuchos. El inglés mueve el mundo y el español va detrás junto con el chino con esos idiomas puedes salir por el mundo y por supuesto el catalán como tercera opción. Lástima lo que tenemos que nos mandan, todosssss

user de aquí | Hace más de 5 años

vergüenza de representantes políticos....que se preocupen mas del inglés y menos del catalán, así tendremos una futura juventud con opciones mas que seguras de tener un trabajo. hay que recordar a estos politicuchos catalanistas cual es la mayor fuente de ingresos de nuestras islas???? y entoces, para que sirve el catalán????? ya te lo digo yo; para que en Mallorca se pierda el mallorquín, lo que no consiguió Franco lo harán estos llamados demócratas.....para nada mas sirve el catalán, ni servirá jamás.