user Alberto | Hace más de 5 años

¿Tezanos Puigdemont hizo esa encuesta?, luego son un 29.7% los jóvenes que consideran el "Mallorquín" su primera lengua.

user Nacho | Hace más de 5 años

Por suerte mi hijo entró en un colegio trilingüe y empleará a monolingües !! Jajajajajaja

user nemito | Hace más de 5 años

Creo que fué el año pasado en este mismo medio, donde en unas pruebas para la universidad en Madrid, los estudiantes mallorquines en un muy alto porcentaje, no superaron la prueba por haber fallado el castellano. POR MÍ PARTE, SIN MAS COMENTARIOS.

user Pere | Hace más de 5 años

Cuanta escoria anti catalana, després es queixen dels independentistes. Els independentistes no tenen per què ser nacionalistes, només voler llibertat per a viure la seva cultura, tan atacada. La diversitat crea riquesa diuen. 10 millons mes o menys de persones viuen en terres catalanoparlants, i tot i així són discriminats i vexats. Quina falta de respecte bàsicament, ja no dic de comprensió ni d'empatia, encara que només fossin 1000 persones, tenen dret a ser respectats i no discriminats per raons de sexe, etc... i no ho diu només la constitució, es la base dels drets fonamentals. I sembla que molt poca gent ho entén. Quin nivell.

user I tant! | Hace más de 5 años

@Tina. Ja és clar que ho fan per collons i el que passa és que no ens poden veure. Però si l'amo, sigui d'on sigui, troba als dependents maltractant als clients, no crec que el contracte els hi duri molt de temps.

user Si no és així, ho pareix | Hace más de 5 años

Hem de ser realistes; si els forasters espanyols i estrangers castellanoparlants que venen a viure aquí, se reneguen en aprendre la nostra llengua i menyspreen la resta de la nostra cultura, només pot ser per un motiu Perque tenen com a objectiu desfer-se de tot el nostre bagatge cultural i històric i també de tots noltros, els mallorquins per quedar se ells més amples. I això eamb la connivència dels gonelles traidors a la nostra terra. Si no fos així, donant los com els donam tot tipus de facilitats per integrar se i ser uns mallorquins més ho haurien.aprofitat, enlloc de declarar-nos la guerra i voler fulminarr tota una cultura gairebé mil.lenària.

user manumenorca | Hace más de 5 años

... ni la primera ni la segunda, aquí lo importante es que tengan tres como mínimo con el inglés, y si añadimos una o dos más mucho mejor... os lo digo por experiencia, que andar mareando todavía con la dicotomía catalán y/o castellano es de viejunos

user Ja ho saben | Hace más de 5 años

A jo quan a in comerç.me diuen que no m'entenen quan els parl en Mallorqui o que parli en Castellà, me don mitja volta i m'en vaig a comprar a una altra part.

user pamboli | Hace más de 5 años

vos heu de fer mirar aquesta catalanofòbia, no deveu dormir els vespres somiant amb en bauçà, amb vox, amb la gonellada, buff, millor anar a un terapeuta

user Ana | Hace más de 5 años

Pues . Mi punto de vista es mentira aquí a mi me hablan en CATALAN ...... Y YO SIGO HABLANDO LENGUA CASTELLANA . Y todo mi alrededor igual ..... sólo hablo mi lengua .MALLORQUIN con mi familia y amig@s allegados.... trabajo en la hostelería desde los 14 Y nunca e echo uso de esa lengua CATALAN .... Jajaja Que los políticos empiecen a dar futuro a esos niños y les enseñen INGLES . FRANCES . ALEMAN . CHINO . Y POR SUPUESTO LENGUA CASTELLANA . Y QUE NO SE PIERDA EL MALLORQUIN QUE ES NUESTRA LENGUA .