user Feliz2021 | Hace más de 2 años

LluísNo te preocupis pes meus ingressos, són legals i no provenen ni han vengut de cap partit o organisació catalanista ni dets altres. ¿Pots dir lo mateix?. Defineix clarament com és sa teva llengua que xerram des de fa 800 anys. ¿Ventura abans de s'arribada de Jaime I mos enteníem per senyals?. Maldament sa massacre hem heretat una llengo, que esper passar an es meus descendents. Sempre he considerat que defenses es català escriguent en mallorquí. ¿Ventura lo que te cau malament és tot lo espanyol, inclòs es castellà?. Sa disposició política que hi ha en aquests moments, evidentment, no està per baratar s'estatut d'autonomia. Lo que pareix que t'alegra. Torn a demanar ¿Vols posar es mallorquí com a cooficial?. Perquè aquesta és sa qüestió. ¿Pots suportar que gràcies a ses aportacions econòmiques estiguem a sa situació que estam?. Aquests supremacistas catalans han considerat un dialecte de pacotilla sa llengo que tant defenses "per dignitat personal, per sensibilitat cultural, per justícia social". Per que no vull esser considerat que escric amb qualque cosa inferior en una llengo és per lo que escric en castellà fins que se retorni a sa categoria que disfrutava abans de 1959, que per decret des dictador, ja me diràs que entenia aquest Sr. de llengües i llengos. Però es cas és que s'ajudant, degudament recompensat per grups catalanistes, li va passar entre altres papers a sa firma. Motivant que sa RAE va passar es MALLORQUIN d'IDIOMA A DIALECTE. Es Bolletí Oficial de Setembre/Desembre 1959, tom XXIX de sa Real Acadèmia de ses Llengües Espanyoles, publica una orde que diu: “No està exempta de motius polítics, es canvi de les tres llengües reconegudes per aquesta Real Acadèmia, sa Valenciana, Català i Mallorquina o Balear, sa Mallorquina o Balear passarà a esser dialecte de sa Catalana”. Ala, ¿te pareix bé?, segueix defensant es català i que te considerin un gonella.

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021Aquells que rebeu "prebendes" podeu tenir horaris més "oportuns" que aquells altres que mos hem de guanyar sa vida. Tanmateix, no t'he de donar explicacions sobre es meus horaris. Ni t'importa ni t'interessa, ben igual que a mi no m'importa ni m'interessa sa teva vida. Aquí ets únics que heu mostrat preocupació per "ses faves" sou tu i es teu homòleg. A falta d'arguments, feis acusacions personals a la babal·lana, sense fonament i naturalment sense proves. Sou incapaços d'assumir que podem defensar sa llengua pròpia simplement per dignitat personal, per sensibilitat cultural, per justícia social. Perque fa vuit-cents anys que es mallorquins parlam aquesta llengua i no tenim cap motiu per desjectar-la. En es meu cas, no hi trobaràs cap altre interés. Sou aquells que cercau interessos bruts d'altri qui vos heu de plantar davant es mirall i demanar-vos si estau satisfets de voltros mateixos, si pensau que feis un bon paper en aquest fòrum, si en aquesta vida convé o no tenir sentit des ridícul. Si tant vos interessa convertir un fòrum d'idees en un enfrontament personal (sense conèixer-me de res!), començau declarant d'on venen "ses faves" que vos permetren anar tan sobrats i després ja en parlarem. Si callau com a morts respecte des vostros interessos, no espereu confessions d'altri. Sa vostra finalitat ha quedat ben clara, i efectivament en democràcia "es poder resideix en es poble". I es poble vota: --partits que volen castellanitzar ses Illes Balears (Ciudadanos+Vox): 8 diputats en es Parlament balear. --partits que defensen sa política lingüística vigent (tota la resta): 51 diputats en es Parlament balear. Ja en podeu pegar, de bots: estau en "franca" minoria.

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

LluísMolt primerenc te poses a contestar comentaris. Si a ses 13,00 hores i has contestat fa 9 hores, resulta que per simple resta has escrit a ses 4,-- , ¡una hora molt oportuna!. ¿Serà per sa teva preocupació per ses faves?. ¿Serà per un futur incert sense subvencions ni aportacions personals?. ¿Quant cobres per contestació, vas a escarada?. ¿Sofreixes insomni per s'estrès de veure com, si d'un partit se tractàs, es comentaris en contra de s'IMPOSICIÓ han guanyat per golejada?. Si a això ho extrapolam en unes pròximes eleccions, ¿Quins partits guanyaran?. Se pot defensar es mallorquí, atacant an es català escriguent en castellà. Tota acció té sa seva reacció. Lo que no pot esser són persones com és es teu cas, i altres herbes, que només saben distreure de sa finalitat perseguida. Es poder resideix en es poble i aquest recorda i no perdona. No te preocupis, si qualque cosa m'ha mostrat sa meva avançada edat és que es d'a dalt estreny però no ofega. Segur que te donaran qualque Conselleria pes servicis complits. Però ¿fins a quan?. Bon profit i disfruta d'un merescut descans, petit llagost.

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021No he lletgit que es seu amic espanyolista l'hagi defensat de res, maldament tots dos estiguin fets amb es mateix motlo. Si tantes ganes tenen de parlar de "ses faves" comencin vostès declarant ses "prebendes" que reberen durant es franquisme i ses que han continuat rebent en democràcia. Després farem comparacions i hauran de callar per sempre. Si vostès diuen que defensen es mallorquí però escriuen en castellà, queda clar que en la pràctica defensen es castellà i que es mallorquinisme que prediquen ès pura retòrica falsa. Aplicant-me es mateix argument, si fos vera que jo defens es català escriguent en mallorquí, resultaria que en la pràctica defens es mallorquí i sa defensa des català seria pura retòrica falsa. Pregunta que els faig a tots dos: segons vostès, ¿se pot defensar es mallorquí escriguent en mallorquí? ¿O ara resultarà que es mallorquí només se pot defensar en castellà? Sa seva resposta serà molt interessant (i surrealista).

user Feliz2021 | Hace más de 2 años

Pep GilMuchas gracias por defenderme. Además a tan acertado refrán se le puede añadir el de "no ofende el que quiere, sino el que puede". Al ínclito le han tocado "ses faves" y no veas como se apuesto!!!!!!!!!!!!!!!!!. De tal forma que está claro que defiende a capa y espada o como gato panza arriba, el catalán escribiendo en mallorquín. Muy de alabar su dedicación a nuestra "llengo", pero un lobo en piel de cordero siempre será un lobo, ¿verdad dee Luis?. Estas denuncias y otras algaradas solo llevan al caos por el caos, así lo demuestran los muchos comentarios en contra de la IMPOSICION. El poder reside en el pueblo y dado la cantidad de comentarios en contra de la IMPOSICION, no sería nada raro que en las próximas elecciones desapareciesen grupos políticos y las entidades que reciben subvenciones de estos o desde Cataluña. Ponte al pairo como dicen en términos marineros y no presentes batalla frontal. Sabe más el demonio por viejo que por demonio. Hasta otra pequeño saltamontes y que la suerte te acompañe. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

user Lluís | Hace más de 2 años

Pep GilJo també tenc clar quines són ses teves pretensions. Te gràcia que m'acusis de defensar es català en mallorquí, i a continuació dius que no ès una llengua pròpia d'aquí. Queda clar que per tu sa llengua pròpia d'aquí ès sa castellana, però no t'agrada reconèixer-ho obertament (te provoca remordiment) i a posta has de fer un discurs esquizofrènic. Éts tu qui ha de prendre exemple d'en Pep Gonella: ell escrivia en mallorquí, tu no.

user Pep Gil | Hace más de 2 años

LluísA palabras necias oídos sordos. Tengo muy claro cuales son mis pretensiones. Cuando dejes de defender el catalán aunque sea en mallorquín, sigues defendiendo una "llengo" que no es la propia de aquí. Debería volver "en pep gonella" y convenceros de lo que digo. Qué personaje tiene la OCB?. Gente que escribe su nombre en castellano?.

user Isleño | Hace más de 2 años

PROPONGO UNA CENA DE RECONCILIACIÓN: Los mallorquines e hispanoparlantes, podemos ir al Celler, y de menú tenemos: De primero a elegir: Caldereta de langosta Menorquina, Paella Valenciana o Sopas Mallorquinas. De segundo: Tortilla Española, Tacos con guacamole Mexicanos, Arepas Venezolanas, Ceviche Peruano o Ajiaco Colombiano (también podemos mezlar) y de postre: Gelat de ametla Mallorquí con Polvito Urugüaio... Los catalanistas, podeis ir a comer calçots a la cueva, no vaya a ser que tanto Español os de alergia. No preocuparos por nosotros, estaremos bién. Y la butifarra de Puigdemont que tanto os gusta, os la podeis comer enterita... ¡¡BON PROFIT...!!

user Lluís | Hace más de 2 años

Feliz2021Es darrer comentari meu va dirigit a tu.

user Lluís | Hace más de 2 años

En lloc de comanar-me sa feina de cercar paraules diferents en mallorquí i català, per què no les cerques tu? Ets espanyolistes pontificau sempre seguit contra sa nostra llengua, però no sou capaços de fer res positiu a favor de sa castellanització, no sou capaços de convèncer-mos de ses bondats de prescindir de sa llengua que parlam de fa vuit segles. Només remugau! A tu, ses gramàtiques i diccionaris que tenguem es mallorquins t'importen un rave: ni has consultat mai cap llibre d'aquests ni el consultaràs perque sa teva escriptura ès monolingüe en castellà. No tens cap gramàtica o diccionari mallorquí ni tancats dins una vitrina! Naturalment, també hi ha gramàtiques i diccionaris catalans i valencians antics, però ès completament infantil voler fer una guerra de llibres o documents antics per demostrar qui ès es depositari de sa llengua autèntica. Hi ha moltes llengües a tot el món que no tenen cultura escrita, no tenen llibres ni documents que la "registrin", però són llengües parlades de fa segles, que fan sa seva funció com a eina de comunicació de ses seves comunitats. Totes ses llengües vives són llengües parlades: n'hi ha que endemés tenen cultura escrita i n'hi ha que no, però no deixen d'esser llengües. Pareix mentida que ets espanyolistes volgueu ignorar conceptes tan elementals. Si realment creguesses que sa "llengua mallorquina" ha de tenir prioritat a ses nostres illes, no series espanyolista ni avalaries sa castellanització de sa manera gropelluda que ho fas. Éts un farsant!