user alucinado | Hace más de 9 años

Estoy conforme con la atrocidad escrita por s:acabarà la ràbia, pero al contrario, se tiene que ilegalizar la OCB por estar subvencionada por Cataluña para atacar nuestra cultura con mentiras históricas haciendo creer que somos catalanes y que ellos conquistaron Mallorca a los Arabes, lo que realmente tendrá que estar prohibido es que alguien tan fanático pueda hacer este tipo de petición, luego dirán que ellos, los catalibanes, son los defensores de la libertad,es incrible

user En Tiá de Son Esparech | Hace más de 9 años

Y seguint ambe'questa teoría tan catalanista teua, segú que dous pensá que Mallorca degué sê s'únic puesto conquistat pes musulmans avon no s'hey xerrá may es mosárabe...

user En Tiá de Son Esparech | Hace más de 9 años

¡Lo que hem de lletgí! Are resulta que ês día después de sa conquista musulmana de Mallorca an el 903, tota sa població de Mallorca automáticament va dexá de xerrá sa seua variedad lingüística evolucionada des llatí, que es lo que conexem coma romans mallorquí, y automáticament va comensá a xerrá s'arabe. Perqué clá, si negues s'existencia des romans mallorquí també dous negá s'existencia des romans aragonés, des romans castellá, des romans provensal, etc...

user Perdre el temps | Hace más de 9 años

A Mallorca abàns de la Conquesta es parlava Àrab i abàns dels àrabs Llatí vulgar i el Romanç Baleá només el parlen els del Sirculo Valear. Quina poca gràcia fa que hi hagi persones que hagin passat cinc anys o més de la seva vida estudiant Història o Filologia i que ara per interessos polítics, i una gent que és d'altres carreres o de cap, la majoria, es posin a desfer i falsificar tot allò que està escrit i bén documentat. i tot per de defensar que aqui només hem de parlar en Castellà. Perque tot va d' això i ells saben bé quevel Mallorqui, Mrnorquí i Eivissenc-Formenterer, son vaarietats del Català.

user Despreci total | Hace más de 9 años

Arruix és lo que deim la bona gent d' aquestes santes Illes, quan veim com quatre forasterel.los envejosos i dos nadius renegats, volen corcar i destrossar l'ànima del nostro Poble i per lograr aqueixa finalitat, no miren prim en canviar la Història, teurer-se de la mànega uns gramàtica sense cap ni peus i fer tota mena de desastres. Jo no els puc treure dafora, però no en vull cap al meu costat, ni vaig a les botigues de gonelles, ni els faig cap tipus d: encàrrec.A això np m' ho poden prohobir.

user arruix | Hace más de 9 años

si hay que denunciar ,no se puede razonar con los catalanistas ,son cerrados ,y les da miedo que se les desmorone su castillo imaginario,es por culpa del adoctrinamiento ,o por las subvenciones que reciven,ido,hay que sentir lastima por ellos,el tiempo los pondra en su lugar, como se le te ve el plumero UH.CAT

user En Tiá de Son Esparech | Hace más de 9 años

Ley agrairía an es censó de s'ultima hora que se molestas en comprová que tot lo qu'he posat an es comentari que m'ha censurat. Y quand hagi comprovat que ês cert, no estaría de més una disculpa y torná à publicá es comentari.

user En Tiá de Son Esparech | Hace más de 9 años

#Això clama al Cel! ¡Are resulta que ês mentida que an es 'burgos' de Navarra se xerrava occitá! Ja estam acostumats à ses invencions històriques y filològiques des catalanistes. Me pens que també dous negá que à Mallorca, antes de sa conquista des rey occitá Jaume I, se xerrava romans baleá, árabe y hebreu.

user Molt enfadada | Hace más de 9 años

Hi ha gent com els del Círculo Balear i els gonelles, que se pensen que la Filologia i la Història son com els corrents filosòfics i polítics, que son mutables i que ells ténen llibertat per canviar fets històrics, desfer gramàtiques, inventar-se paraules al seu caprici. Això si, al Castellà, ni tocar-lo.

user Això clama al Cel! | Hace más de 9 años

Quina mentida més mal intencionada ha amollat aquest tal Tià de Son Espàrec. L' Occità si es va parlar a Navarra, va ser perque molts francesos emigraren allà entreels segles XII i XV i conservaren el seu idioma. I com no podia ser d' altra manera, ha acabat donant la culpa de la desaparició d' una cultura llengüa que no era la vernàcula de Navarra, ni d'un bon troç, als nacionalistes. I tot això li deuen haver predicat al Sirculo Verelar.