¿Quién es mas cristiano? ¿El político que institucionalmente quita crucifijos y cuadros religiosos de un ayuntamiento porque el estado es laico pero hace obra social para ayudar a los más débiles o el que tiene el ayuntamiento lleno de santos, se pasea bajo palio y va a misa "de doce" pero se enriquece indebidamente o no paga a sus trabajadores lo que les toca? Yo creo que el cura lo tiene claro. Dad a Dios lo que es de Dios y al César lo que es del César. España es un estado laico. A nivel personal, cada uno, faltaría mas, tiene sus creencias, pero ni la Iglesia debe meter sus narices en el gobierno ni éste en la Iglesia. ¿Parecía mas cristiano aquél dirigente de la Patronal dándiose golpes en el pecho en una misa y exigiendo a sus trabajadores que cobraran menos mientras robaba a mansalva? Más Cristo y menos Iglesia.
No, si encara que no creient, amb el 50% de clero com aquest, encara me faré cristià, i fins i tot, catòlic. No per fé, sinó per sentit de la justicia i solidaritat.
Esteva: Jo volia esposar sa teva incoherència: Cal defensar una llengua propia malgrat n'hi hagi moltes altres entre noltros..Idò lo mateix podem dir del cristianisme, no? Tothom pot tenir la religió que vulgui però la històrica i propia d'aquesta terra es el cristianisme.
Sin lugar a dudas aberrante e incoherente que una persona "religiosa" piense como un laicista terrenal. Se hace evidente que no se ha percatado que de todo lo que se queja es el resultado de desterrar a Dios de la sociedad, de la educación y del corazón de los hombres. Habría que recordarle que la cruz es un signo de amor que nos recuerda que Jesús se entregó por nosotros para cambiar nuestro interior (entre otras cosas). A caso no es palpable que de cada vez las leyes han sido más injustas, más inhumanas, lo que prima es el egoísmo y beneficio propio al colectivo, y la vida carece de valor y sentido... No será que el crucifijo incomoda a algunos para continuar la misma marcha. Quisiera aludir por último que España ha sido cristiana desde época romana, formando parte de nuestra evolución como personas, manifestándose en la cultura, arte, identidad, tradición e historia. La civilización occidental europea tiene su base en el cristianismo y nuestro ordenamiento jurídico es fruto del derecho romano perfeccionado con valores cristianos de emperadores bizantinos. Está claro que nunca ha sido todo un paraíso, me viene a la cabeza la frase de San Agustín: "Quien se aleja de Dios, todo se aleja de Él"
*joan de sa muntanya Article 4 La llengua pròpia 1. La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tindrà, juntament amb la castellana, el caràcter d’idioma oficial. 2. Tots tenen el dret de conèixer-la i d’usar-la, i ningú no podrà ser discriminat per causa de l’idioma. 3. Les institucions de les Illes Balears garantiran l’ús normal i oficial dels dos idiomes, prendran les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i crearan les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears. Te puc assegurar que casi cada dia me imposen el castellà gent que viu i fa feina a la nostra terra, ja sigui perquè no el volen entendre o no el vulguin aprendre. Això sí, el mal-educat sempre sóc jo per no voler girar la llengua i d'aquesta manera veure-me obligat a parlar una llengua que sí que és veritat que és oficial igual que el català ( article 4, punt 1) i així veure-me privat de no poder exercir el dret que m'atorga l'Estatut d'Autonomia de Les Illes Baleras en l'article 4, punt 2. Així que per favor no em parlis de imposicions llinguistiques ni d'altres tipus.
Tranquilos todos, es cuestión de tiempo. Ahora el crucifijo, luego el retrato del Rey. Luego podrán la estelada y la media luna. Tranquilos. Es cosa de tiempo.
AIXÍ FUNCIONA EL PERIODISME AL SERVEI DE LA POLÍTICA Ahir em vaig aixecar amb una curiosa noticia al periòdic Ultima Hora. Resulta que sense que ningú em digués res, havia fet unes declaracions al periodista Pedro Aguiló. El periodista havia agafat un grapat de frases que vaig donar a les preguntes que em va fer la revista llucmajorera De pinta en ample el dia de l’entrada (24 de maig) com a rector de les parròquies de Llucmajor i s’Estanyol, i havia confeccionat una noticia com si fos actual i com si fossin declaracions fetes ahir. Sense demanar-ho m'he vist immers dins una polèmica que no va amb la meva tasca d’anunci de la Bona Noticia de Déu i de seguiment de Jesucrist. Els periodistes han de ser honests amb la seva professió, i actuar de bona fe. Ells tenen a les seves mans crispar l’opinió pública. Es de bona educació i convivència ciutadana avisar a l’interessat de que s’utilitzen entrevistes fora de context per alimentar polèmiques infructuoses i que sols creen mal estar entre la gent. Esper una rectificació personal o pública del periodista, i con que ja sabem com funciona el periodisme al servei del morbo, la política o la economia ja veurem que succeeix amb l’honradesa de les persones.
Esteve: Que diries d'aquest raonament? Es el teu, però traslladat a un altre àmbit: Crec que llengüa i política no s'han de mesclar. Abans hi habia ( per imposició) una sola llengüa pero avui en dia ni ha moltes i totes s'han de respectar. No se pot imposar cap tipus de llengüa sigui del tipus que sigui.
Sabia y acertada la reflexion del Parroco.
La cuestión no es que la Iglesia se meta en la política, sino dónde pone el corazón el ser humano. Cuando se toma decisiones que afectan a la moral, vida y muerte del hombre repercuten en la dimensión espiritual por lo tanto la palabra de Dios sí que adquiere sentido y competencia, la predicación de Jesús lo hace evidente, no se puede coger un texto y apropiárselo (Dad al César lo que es del César…)