user Lluís | Hace 10 meses

Antonio BibiloniAnomenar "segona llengua" sa que es mallorquins tenim com a pròpia de fa vuit segles mostra que éts un supremacista castellà, seguint es valors inoculats pes franquisme.

user Lluís | Hace 10 meses

Antonio BibiloniNo me crec de cap manera que es 90% des natius de ses Illes Balears vulguin que sa seva llengua desaparegui. Això ès cosa des nacionalistes espanyols radicals, que són es votants de Vox.

user Lluís | Hace 10 meses

PepitoSi dius "ahorita" no éts de Terol. Molt probablement éts sud-americà, i no entenc per què ho amagues. Es mallorquins no volem que sa nostra llengua sigui simpàtica, volem que sigui valorada i respectada. I perque això passi, no basta es reconeixement legal de llengua oficial i pròpia de ses Illes Balears. Endemés, hem de revertir sa castellanització heretada des franquisme, que encara subordina sa nostra llengua a sa castellana.

user Lluís | Hace 10 meses

ca de bouNo hi haurà mai cap referèndum per canviar sa denominació acadèmica de sa llengua catalana. Es referèndums se fan sobre qüestions polítiques, no acadèmiques.

user El Dimoni Cucarell | Hace 10 meses

Aquest és el problema, que hi ha una part dels espanyols que els hi dona el mateix la constitució, quan volen...

user Antonio Bibiloni | Hace 10 meses

El Dimoni CucarellA mi que más me da las llengues de la constitución solo 5 comunidades tienen dos lenguas , las demás no tienen más que una o sea su sumamos los ciudadanos españoles que tienen una lengua el castellano es el 70 por cien así que la mayoría castellano, si se quieren conservar la segunda lengua que la conserven, no estoy aquí para discutir con nadie estoy para comentar la noticia

user El Dimoni Cucarell | Hace 10 meses

Antonio BibiloniInterpe-li el que vulgui, però si ens hem de carregar tot el que far referència a les llengues de la Constitució, també li podem ficar mà als articles que fan referència a "la unidad de España", no ho troba?

user El Dimoni Cucarell | Hace 10 meses

por diossSeria contrari a l'estatut d'autonomia. Es podria reformar l'estatut, fent un referèndum primer, després aprovar-lo al Parlament, per després dur-lo al Congrés. Depenent del resultat, sempre el podrien dur al Constitucional i aquest rebutjar-lo, tal com ja feren amb la reforma de l'estatut d'autonomia de Catalunya, origen de tot el problema.

Tomeu Tomeu | Hace 10 meses

Los sindicatos viven de la subvención y concretamente los catalanistas y los de la extrema izquierda o comegambas están totalmente apesebrados a la izquierda radical. En cuanto a los catalanistas nada nuevo en el horizonte, han creado el monstruo del idioma de esa comunidad peninsular y a vivir del cuento y de la polémica

user Jorge07 | Hace 10 meses

Los sindicatos se apuntan a un bombardeo, mientras no sea trabajar les vale todo. Esta gente lo que tiene que hacer es vivir de sus afiliados y no del sudor de todos, menú panda de vagos.