Uisgrocs Uisgrocs | Hace 4 meses

Entre las ayudas europeas, las del gobierno y un convenio con las eléctricas y bancos, en holanda ponían la energía eólica a los propietarios de los Molinos, energía para tenerla gratis y los excedentes era la amortizacion de la identidad eléctrica que había montado el equipo

user Cococolas | Hace 4 meses

Bon dia. A sa darrera planta de s'edifici de Joan Maragall s'hi feien invents, uns millors que els altres. Recordo els kits d'aigo calenta sanitaria. En montarem un dels primers models a ca nostra quan era un al•lot (amb manguitos d'automoció, no). S'hi feren moltes coses allà dalt, no sempre reconegudes com hagués fet falta (tampoc anaren totes bé, ni aprop fer-s'hi). Els pioners mai ho tenen senzill. Ara bé, per a tenir una eficiència digna fa falta tenir més voltes as molí. Sa multiplicació mecànica sempre és un problema i si se resol (sempre se fa) es manteniment des sistema és car. Una capacitat de producció de 15 kWh anuals sembla poca cosa per a una inversió de no sabem quina cuantitat de doblers, però barato no ho serà. Se té que amortitzar s'inversió a més de fer front a ses despeses de manteniment as mateix temps. Els projectes d'aquest tipus solen patir de lo mateix. Son preciosos i m'encanten per a fer-los a ca meva, però s'explotació comercial ja són figues d'altre sostre. Perque fabricar electricitat per a guarda-la amb bateries no és un bon negoci a la llarga, i vendrer-la as preu de mercat per a que facin H2 amb ella... ¿A quin preu sortiria es kWh comtant amb s'amotització de s'inversió dins es cicle de vida de s'instalació i ses despeses de manteniment (recanvis i ma d'obra)? M'agradaria no esser tan escèptic, perque s'il·lusió és molt necessària per a fer front as canvi climàtic. D'altre banda voldria contrastar que 15 kWh no és es consum de tres vivendes, és més es consum de dues. Per a que 15 kWh bastin per a 3 vivendes fa falta que a més s'hi consumeixi gas en elles. Si tot es consum energètic fos eléctric serien dues vivendes i busques. Ben entés que, per a fer front as canvi climàtic, no se tenen que consumir combustibles fósils, només electricitat d'origen renovable. De totes maneras, ànim i sa més sicera enhorabona. Salut.

user Arreleta | Hace 4 meses

No hi hauria d’haver cap molí sense restaurar. Cap ni un.

Poques feines Poques feines | Hace 4 meses

Bravo!!! Un mallorquí que no només pensa en so turisme!!!! Enhorabona per s,invent!!! A veure si ses autoritats l,escolten!!!

user Pep | Hace 4 meses

Solo en es Molinar en los años 50 había más de 20 molinos. Hoy quedan muy pocos y destrozados...

user Jac mallorquí | Hace 4 meses

Molt bé!!

Rost a l'infern Rost a l'infern | Hace 4 meses

Enhorabona. Sería molt guapo veure tots els molins arreglats i funcionant. Però crec que jo ja no ho vore.

user Hartita | Hace 4 meses

Los molinos, a la larga y gracias a los materiales de los cuales están hechos son menos contaminantes que las horribles placas solares.

user Mallorquí de Mallorca | Hace 4 meses

Bona feina.

user Sineu | Hace 4 meses

Me alegra ver que sigue en activo y con nuevos proyectos .Ademas de volver a leer el nombre de los amigos de los molinos de Mallorca, asociación con la que Joana colaboró durante muchos años . Un abrazo desde madrid . Abl