user Lluís | Hace 17 días

El CriticonDes de sa transició ençà fas es ridìcul amb s'ocurrència des "bâléà" i continues fort i no et moguis, maldament ningú t'hagi comprat s'invent. Ni tu mateix éts capaç d'aplicar-lo de manera solvent: si has de redactar un escrit de més de cinc o sis retxes, l'has d'escriure en foraster perque ès s'única llengua que saps escriure d'eima i fent via. S'invent des "bâléà" ès massa complicat i gens pràctic, s'excusa ideal per abandonar-lo i escriure en foraster com sempre fas. 😎 Hauries de prendre exemple de Vox, que fa espanyolisme sense excuses de mal pagador i fora manies. Duim més de quaranta anys de democràcia i es partits que redactaren i aprovaren s'Estatut d'Autonomia i sa Llei de Normalització Lingüística continuen essent es més votats i continuen governant. S'únic partit clarament espanyolista i partidari de sa castellanització ès Vox, però no compra sa teva ocurrència perque seria ficar-se en embulls que no li aporten res. Estàs ben tot sol! 🙂

user Lluís | Hace 17 días

ca de bouSa catalanofòbia que sofriu es mallorquins aforasterats ès incurable. A posta, amb més motiu hem de revertir sa castellanització: hem d'evitar que sa malaltia s'escampi. Volem que ses generacions de mallorquins que vendran siguin lingüísticament sanes, com ho eren ses generacions no afectades per sa castellanització franquista.

ca de bou ca de bou | Hace 17 días

Tanta presencia de estos catalanistas en la prensa y otros medios, me hace pensar en las empresas privadas que se hacen ver a través de la publicidad y de los agentes comerciales. Si todo fuesen parabienes para estas empresas no haría falta tanto gasto para su próxima desaparición. Pus mai MES. Basta de catalanizar las islas con solo un 13% de catalanoparlantes. NO "XERRAM" catalán, lengua infecta e inmunda según el padre Batllorí. NO somos catalanes y no queremos ser considerados como tales para ningún efecto social, político ni económico. VIVA LAS BALEARES, SU HISTORIA, SUS COSTUMBRES Y LOS QUE DEFENDEMOS SUS "LLENGOS".

user Lluís | Hace 17 días

MafaldaEs polítics natius de ses Illes Balears naturalment que parlen català dins sa família, com el parlaven es seus antecessors durant segles. No sé si lletgeixen llibres o premsa en català, perque ses generacions escolaritzades durant es franquisme foren alfabetitzades en castellà per imposició estatal, sense cap possibilitat de "decidir". Si no fos per s'imposició durant sa dictadura franquista, es castellà seria una llengua residual i anecdòtica a sa vida social de ses Illes Balears, com ho era abans de sa castellanització imposada. Sa llibertat lingüística de qualsevol comunitat consisteix a poder mantenir sa llengua pròpia sense que s'Estat vulgui baratar-la "mañosamente" o a la descarada. Ben al contrari, un estat democràtic i respectuós amb es ciutadans ha d'avalar sempre sa llengua pròpia de cada comunitat, evitant que sigui motiu de discussió i de confrontació.

user Estariaenelbar Estariaenelbar | Hace 18 días

Pablón de anunciosViva la cultura a cambio de que? Porq esto huele más a subvenciones que a la realidad del asunto. Esta muy bien promover nuestra lengua, pero acaso no puedes promoverla gratis? Eso es lo malo, que sin subvenciones nadie mueve un dedo por nadie y menos los politicos

user Xavierbv | Hace 18 días

Som mallorquiSí pero tiene que ser "en Català" si no no vale.

user Xavierbv | Hace 18 días

CaragolboverQue han dit que es en Català!!!! Català ve de Cataluña

user Mination | Hace 18 días

El CriticonTanto crees saber.. en Menorca no xerren, rallen..

user Trinxet | Hace 18 días

Ben fet!

user ABB | Hace 18 días

toniJajajajaja , a a ir Rita la cantaora.