user Tomeu | Hace 10 días

Dr.OffensorUn home bo que va lluitar contra el comunisme i a favor de la Llibertat. Sí, un referent per Catalunya, la República i oer a tota Espanya.

user Dr.Offensor | Hace 10 días

JoanExactament, quina manipulació hi ha hagut amb la història de la República, la guerra, la dictadura i la seva repressió a Mallorca? Com han pogut manipular les víctimes i els repressaliats polítics i socials, el relat instaurat per la dictadura i beneït per la transició?

user Dr.Offensor | Hace 10 días

TomeuJosep Pla. Espia del SIFNE (Franquista) que assenyalava els objectius a bombardejar a Barcelona. Traidor a Catalunya i a la República. Tot un referent, si senyor!!

user Dr.Offensor | Hace 10 días

Carmen DPOn van assassinar al teu pradí? Sap vostè on està enterrat el seu pradí? Durant el franquisme va rebre cap tipus d’homenatge per part del règim? La teva família va rebre cap tipus de compensació per l’assassinat del teu pradí, per part del règim? Està d’acord que a les víctimes del feixisme se’ls hi negués i encara a dia d’avui se’ls hi negui qualsevol tipus de reparació?

user GR | Hace 11 días

Si no me falla la comprensión lectora (y no creo, no soy de la generación de las pantallas), el Prof. Deyá no hace apología del franquismo, tampoco del fascismo y mucho menos de la desgraciada guerra civil. Dice, sobre todo, que las leyes de "las memorias" son injustas, parciales y dejan a una parte importante de la población fuera de la "decencia". No eran demócratas todos los republicanos, muchos de ellos más bien querían implantar un régimen totalitario de signo contrario. No olvidemos la declaración que dio origen al Consejo de Europa: NO es contra el fascismo -sólo-, sino contra los totalitarimos, en los que incluye, además del fascismo, al comunismo. Mi aplauso Prof. Deyá.

user Joan | Hace 11 días

Excel·lent, senyor Deià, excel·lent. Ja és ben hora de començar a desmuntar la manipulació històrica que ha fet l'esquerra dels fets de la II República, la Guerra Civil i la Dictadura per treure'n rèdits polítics. En realitat, viuen d'això, no de resoldre cap problema real i actual. Els hi és igual tot mentre puguin identificar tothom que els hi fa contrari com a feixista, fatxa, falangista o ultradreta i així ells, sense fotre'n ni brot ni sense res a aportar a una societat del segle XXI, continuar comandant i pensant que són els millors perquè, es veu, han "heretat" no se sap què del bàndol bo d'aquells fets dramàtics. Comparar Franco amb Hitler o Stalin només ho poden fer indocumentats com en Germà Ventayol, editorialista d'aquest diari, que no saben distingir un règim autocràtic d'un règim totalitari. No han llegit res, no n'hi ha més de fetes...

user Tomeu | Hace 11 días

Molt bon article Dr. Deyà. Gràcies per donar un poc de llum enmig de tanta manipulació comunista. Ja ho va advertir Pla: el socialisme és misèria; el comunisme, mort.

user Carmen DP | Hace 11 días

Don Miguel Deya. Mi abuelo era republicano pero al ser hombre creyente fue asesinado. Nunca estuvo de acuerdo en guerras fratricidas pero le mataron igual en una de las vergonzosas matanzas cometidas por comunistas y socialistas y NUNCA nadie nos ha pedido perdón por ello. Creo que solo el perdón mutuo y un sincero espíritu de reconciliación nos ayudaría a salir de este nudo gordiano. Gracias sr Deya por sus palabras.

user Juanito de El Terreno | Hace 11 días

No deja de ser curioso que un tema histórico, la guerra civil, tenga tantos comentarios filosóficos y tan poco historiográficos. Se sigue sintiendo que no analizando ese triste periodo desde una perspectiva totalmente maniquea y manipulada. Ni los partidos republicanos eran tan inocentes ni el golpe de estado hacía ni puñetera falta. El victimario de la retaguardia debería avergonzar por igual a ambos bandos. Sí uno estudia en serio y en profundo la República podrá constatar que la mayoría de partidos que dicen defenderla la hubieran sacrificado nada más ganar la guerra. El profesor Deya no ha hecho más que poner el dedo en la llaga, y automáticamente saltan los resortes puramente ideológicos de aquellos que necesitan seguir manteniendo el relato de una república como una arcadia feliz. Y conste que soy partidario de una República Española democrática y constitucional.

user Dr.Offensor | Hace 11 días

Angel SansL’anàlisi de Deyá, acurat? Apologia del feixisme.