user Lluís | Hace 3 días

ca de bouPer molt espanyolista i aforasterat que siguis, saps de sobra quina ès sa llengua des mallorquins perque l'has sentida parlar an es vells de sa família, maldament a tu no t'hagi arribat per mor de sa castellanització franquista. En arribar sa democràcia i es reconeixement de sa llengua des mallorquins com a pròpia i oficial, tenies dues opcions: adaptar-t'hi i recobrar sa llengua des teus antecessors o continuar essent un mallorquí aforasterat i alimentar sa catalanofòbia com a mecanisme de defensa. Per desgràcia, triares sa segona opció i aquí te tenim, dedicant temps debades a llançar compulsivament sa mateixa propaganda catalanòfoba que abans d'Internet escampàveu amb fotocòpies 'ciclostilades'. 🤣

user Lluís | Hace 3 días

UsuarioS'únic "nazionalisme" lingüístic que coneixem es mallorquins ès s'espanyol, que s'encabota a voler-mos castellanitzar a partir des Decret de Nova Planta, però no hi ha manera. Efectivament, tal "nazionalisme" de cada vegada ès més minoritari perque ses generacions més joves s'escolaritzen en català, llengua reconeguda com a pròpia i oficial de ses Illes Balears perque fa vuit segles que la tenim com a eina de comunicació i de cultura. Sa frustració des nacionalistes espanyols ès evident i la manifestau en aquest fòrum amb enrabiades constants i sa catalanofòbia crònica que sofriu. Es castellà ès oficial a ses Illes Balears com a herència de s'imposició practicada per s'Estat, però continua sense esser sa llengua des mallorquins, maldament l'hàgim apresa per obligació. Noltros tenim ben clara sa diferència entre "parlar en mallorquí" i "parlar en foraster", per molt que s'Estat imposi es "foraster" com a llengua oficial 'okupa'. Hem de 'desokupar' sa castellanització i esser una comunitat lingüísticament sana i normal, on tots es residents assimilin sa llengua des mallorquins i no cap llengua forastera imposada.

ca de bou ca de bou | Hace 3 días

"que destine el dinero presupuestado para ello a necesidades reales de los centros educativos". Más dinero habrá si se retiran las prebendas y subvenciones a este contubernio de OCB, que debería llamarse Organización Cultural CATALANA. Basta de catalanizar las islas con solo un 13% de catalanoparlantes. NO "XERRAM" catalán. NO SOMOS catalanes y no queremos que se nos condidere como tales para temas económicos, políticos o a efectos estadísticos.

user Usuario | Hace 3 días

LluísEl nazionalismo y el sectarismo lingüístico, además de ser cada vez algo más minoritario, tiene fecha de caducidad, porque las lenguas son para comunicarse, no para sustentar frustraciones políticas, y además evolucionan en su uso. En Mallorca hay dos lenguas oficiales, y el español es tan de los mallorquines, que es la lengua común que hablamos todos.

user Anonimus | Hace 4 días

Com sempre, els castellans negan las dades. Un 80 % ha triat catalá. Segons ells, nomes el 7% de la poblacio a Balears te una llengo materna diferenta el catala o al castella, si el 26 % de la poblacio a Balears a nescut fora del estat español, ¿Com es posible?

user Lluís | Hace 4 días

UsuarioEs mallorquins han estat monolingües durant segles usant sa seva llengua i no han hagut de menester es castellà per res, llengua imposada per s'Estat d'una manera efectiva durant es franquisme, amb s'escolarització massiva des mallorquins en castellà i s'arribada de sa ràdio o sobretot sa televisió en castellà, que va entrar dins totes ses cases mallorquines. Aquesta imposició era injusta i s'ha de revertir del tot, no a mitges. I no vulguis embullar amb sa llengua àrab, que ni es mallorquins d'avui ni ets antecessors des mallorquins d'avui han parlat mai. Era sa llengua des pobladors anteriors a sa conquista des segle XIII, exterminats amb un genocidi comès pes nostros antecessors, es catalanoparlants que repoblaren Mallorca i dels quals hem heretat sa llengua.

user Usuario | Hace 4 días

LluísLos únicos que quieren una Mallorca monolingüe son los catalanistas, y por eso defienden la imposición monolingüe de la enseñanza en catalán. Los demás queremos una Mallorca con libertad lingüística y bilingüe, donde la enseñanza fuese en las dos lenguas. Además, puestos a reivindicar la lengua, como si fuese algo inamovible, deberiamos volver a la lengua arabe, que es lo que había en Mallorca antes de la llegada de los colonizadores del Reino de Aragón.

user Lluís | Hace 5 días

UsuarioCaparrudesa sa teva i de tots aquells que somiau amb una Espanya castellana monolingüe. Això sí que representa un món imaginari! Ni tu ni jo serem en aquest món i sa llengua catalana continuarà viva a ses Illes Balears. Si ha durat vuit segles a pesar de ses envestides des nacionalisme espanyol, ara no la fareu desaparèixer! 😀

user Usuario | Hace 5 días

LluísContinúe con su cerrazón catalanista y con su imaginaria sociedad, en su mundo imaginario, que la realidad de los mallorquines le está pasando por encima.

Avispa Avispa | Hace 5 días

JoanmmmmCATETOS ,CATETOS Y ESTAN ORGULLOSOS DE LLAMAR FORASTEROS A QUIÉN QUIEREN,,PENOSO