Pepe Luis Pepe Luis | Hace una hora

Es debat al Parlament de ses Illes Balears sobre sa derogació de sa Llei de Memòria Democràtica, impulsada pes grups conservadors com Vox, ha generat una polèmica important, especialment per s'enfrontament amb es grups d'esquerra, que defensen sa vigència de sa llei com a eina per protegir es valors democràtics. Un moment tens va ser quan dues diputades de s'esquerra foren expulsades per dur camisetes amb sa imatge d'Aurora Picornell, fet que va provocar que es partits d'esquerra abandonassin es ple. Sa proposta de derogació planteja un greu perill de retrocés democràtic, ja que permetria que protocols i símbols que recorden a èpoques franquistes tornassin a tenir presència a es actes públics. Un exemple clar és es control que exerceix sa Junta de Nobles (Junta de Caixers Senyors) sobre es protocols de sa Festa de Sant Joan a Ciutadella. Actualment, aquesta junta està abusant de ses seves competències en assumir funcions que haurien de correspondre a s'Ajuntament de Ciutadella. Aquest fet, en un context on sa Llei de Memòria Democràtica exigeix revisar aquests protocols per evitar qualsevol evocació de pràctiques autoritàries o franquistes, evidencia s'important retrocés que implicaria sa derogació de sa llei. Sa protecció des valors democràtics i de s'autonomia municipal hauria de prevaler, i es protocols d'aquestes festes haurien de ser regulats per ses institucions democràtiques locals, respectant es principis de sa Llei de Memòria Democràtica, per evitar una involució que posi en perill sa democràcia i sa dignitat de ses celebracions populars.

Miotragus Miotragus | Hace una hora

Nivel rojas en el gym Amargadas y provocando Fuera de la sala por falta de moral 💪

Cansado de este circo Cansado de este circo | Hace 2 horas

Que falta de respeto demuestra tener la sra. Garrido hacia el Parlament, hacia nosotros los ciudadanos.

Autoloco Autoloco | Hace 2 horas

Estas dos son unas provocadoras.

user Caulls | Hace 2 horas

JuanLa diferencia es que uno fue un asesino y la otra fue asesinada.

user Puigdemont | Hace 2 horas

Quina por que els hi fa a aquesta gent una nina que van torturar i matar fa mes de 70 anys. No se qui va dir que podrien matar la persona però mai podran matar les idees. Ara tenen mes por d’ella que quan era viva.

user Usuario | Hace 2 horas

Muy bien hecho por parte de Le Senne, que cumplió con su obligación de velar por la neutralidad de la Mesa, y muy mal hecho por parte de las dos provocadoras, que incumplieron nuevamente con esa misma obligación.

Sinnombre Sinnombre | Hace 3 horas

JuanNo hay que bajar a su nivel. Es lo que les gustaría. Lo mejor sería no hacerles ni caso, como si aparecen en pelot@s

M. de incognito M. de incognito | Hace 3 horas

PerePaleto detected. Infórmese antes de quedar como un ignorante.

user Capdefava | Hace 3 horas

Al menos no se han quitado las camisetas, que asco, por dios.