Em fa l'efecte, Estornell, que vas errat i que això que ara et diré t'alegrarà: Dins el món parab, o musulmà en general, la natalitat cau ràpidament, amb poques excepcions. L'Iran té, ara, una natalitat més baixa que França. Al Marroc, per triar-ne un altre exemple, el 1960 cada dona tenia una mitjana d'entre 6 i 7 infants. Avui dia (2016), 2,1 infants per dona. No fa gaire, un ministre marroquí declarava, alarmat, que al Marroc d'avui dia no s'aconsegueix la renovació generacional. Hi podem afegir que els infants àrabs del boom dels 1960 ara arriben a l'edat de la jubilació i que les perspectives que les darreres generacions puguin contribuir a garantir-los les pensions són precàries. I després, de què gemegues, Estornell? Fes com jo, que som pare d'una família mallorquiníssima i molt nombrosa. Posa-t'hi, Estornell.
El llinatge Garcia és probablement d'origen basc. A Portugal és abundantíssim i, a Mallorca, apareix quasi immediatament després de la Conquesta. Trob que es pot considerar ben mallorquí i, per tant, ben català. A més a més, a través dels segles ha pres, a Mallorca, tres formes: 1) L'original, Garcia; 2) Gacies; 3) Garcies.
D'aqui a 20 anys s'apellido garcia sera desbancat per un llinatge "MORO",temps al temps.
en 30 años los mallorquines puros ya no existirán
Garcia en los municipios más Forasters. Invasiooon. Ahora toca apellidos musulmanes después de los peninsulares. Das la mano y te cogen el brazo :D
Me quedo alelao: si no hablas mallorquin eres forastero. ¿Y si lo hablas eres un paleto isleño? Y si hablás Inglés y alemán? Eres el foráneo autóctono? @Telele
El apellido GRACIA, viene de los Garcia conversos y de los Garcias valencianos, emigrantes.
A mi los apellidos me importan bien poco, lo importante es que todos hablen la lengua propia de baleares y en consecuencia sean auténticos isleños. Si no hablas mallorquín, aunque te apellides Perelló, Bonet o Rigo, siempre seras un forastero. Esto, aunque a unos pocos les pueda sentar mal, es sociologicamente innegable. A partir de aquí, que cada uno haga lo que considere oportuno con absoluta libertad, pero que no se engañen a si mismos.
Tot plegat no és molt important, fruit del temps i de la forta concentració en uns pocs llinatges que hi ha hagut tradicionalment a Castella (in extenso), també a França, Martínez és el més freqüent, però no crec que n'hi hagi molts que reneguin de la terra que els ha acollit.
A mi entender lo que distingue ser mallorquin o no , no es el apellido ni el origen de sus antepasados, para mi es el idioma inconscientemente en que pensamos las 24 horas del dia. ¿ En que idioma piensa uno cuando por ejemplo se pilla el dedo en una puerta?.