user Pere Llofriu | Hace más de 7 años

Doncs pau per tots. Fins i tot pels voluntaris de Ternelles, que la majoria s’hi hauran apuntat amb sanes intencions (això d’”ecomercenaris” no anava per vosaltres). Així en general, s’esdevé que escriure per l’internet és tan fàcil que te impel•leix a amollar tot el que et passa pel capet i ja m’entendran... és tot el contrari: en discussions delicades que ‘tots te miren’ convé intentar escriure inequívocament.

user Jaume Estarellas | Hace más de 7 años

Pere Llofriu, vos demàn disculpes sincerament. No era el meu afany incordiar.

user Pere Llofriu | Hace más de 7 años

1. És què no sé de quina altra pel•lícula me sortiu: aquesta dicotomia excursionisme clàssic vs excursionisme modern No sabia que pel coll de Tirapeu s’hi anàs en bici. Encara no sé que pinta aquí la dicotomia d’excursionismes. Els ossos de Marta del Castillo també és un tema importantíssim, però... Ara i aquí el tema és que proporcionalment 20 missatges de franc faran no sé què a Ternelles, una finca de la família més rica d’Espanya. Què per cert, si només en poden passar 20, surt a 1 torracollons ecomercenari per cada excursionista (Species omnia). No hi ha més problemes a la Serra, per fer voluntariat? No podrien anar a llevar barreres dels camins públics? De Mortix a sa Calobra, ningú no anirà a tocar els nassos a qualsevol tipus d’excursionisme? No és una dicotomia molt més noticiable? Corral d’en Figuera versus Ternelles. I el post de na Calderona, no vos sembla molt més suculent per aclarir, que les variables de l’excursionisme? Els voltors no havien anat tan bé mai...

user Pere Llofriu | Hace más de 7 años

2: Els voltors no havien anat tan bé mai, aleshores tant d’escarafalls de fals salva pàtries ha de tenir segones intencions. Això és el bessó del problema. Senyor Jaume Estarellas: no tenc ni idea de quina mosca vos ha picat. A la meva intervenció no hi era. I efectivament, no contest anònims, i a partir d’ara tampoc no contestaré interpretacions personals del que jo no he dit..

user Jaume Estarellas | Hace más de 7 años

enyor Pere Llofriu, no puc estar més d'acord amb les seves paraules. Només hi ha una cosa que, com a ciclista de montanya (i per tant excursionista no ortodox) me té sa mosca darrera sa orella i és aquesta dicotomia excursionisme clàssic vs excursionisme modern. Puc assegurar que no pel fet de circular en bicicleta soc menys irrespectuós o més molest que un excursionista a peu, per clàssic que sigui. Nota: esper que jo sí sigui un interlocutor vàlid.

user Laylolaylo | Hace más de 7 años

Resulta curioso que todos los buitres necesiten estar custodiados. Los de plumas, y los de traje caro y corbata carísima.

user Terròs | Hace más de 7 años

Senyor Pere Llofriu, no puc estar més d'acord amb les seves paraules. Només hi ha una cosa que, com a ciclista de montanya (i per tant excursionista no ortodox) me té sa mosca darrera sa orella i és aquesta dicotomia excursionisme clàssic vs excursionisme modern. Puc assegurar que no pel fet de circular en bicicleta soc menys irrespectuós o més molest que un excursionista a peu, per clàssic que sigui.

user Santa Eulalia | Hace más de 7 años

Apuntaros un diez a los voluntarios, realmente voluntarios sin cobrar y también a la propiedad por mantener esta protección admirable.

user james | Hace más de 7 años

Cuidado que en cualquier momento viene al nido uno de los Buitres negros mas grandes que se pasean por Mallorca. El Ilustrisimo Jaime Matas. Id con cuidado que os podria quitar las carteras o cualquier objeto de valor.

user Pere Llofriu | Hace más de 7 años

Actuar sempre contra l’excursionisme clàssic, de vegades exclusivament, és un símptoma de cultura malalta. Hi ha moltes d’altres solucions, per exemple tancar Ternelles els quatre mesos crítics però obrint la resta. De fet la recuperació dels voltors va començar així, demanant als excursionistes que s’abstinguessin de visitar la zona en època crítica, a part, lògicament, que els propietaris deixessin de posar verí i pegar-los tirs (fa uns dies algú es va carregar una àguila peixatera). Això era més d’una dècada abans que es posessin de moda les oenagés subvencionades.