user Javier Aramburu | Hace más de 12 años

Por alusiones: el problema es...que no es un talayot (ni monumento prehistórico) y por eso, aunque ya era conocido y hace años que lo visité, no figura al menos en mi catálogo.

user Jaume Deyà | Hace más de 12 años

M'havia deixat això. Sa qüestió no és si l'hem descobert o no, per jo lo important és que ara que és te localitzat com toca no és deixi perdre i no quedi amb una simple foto amb els polítics. I sincerament, estic totalment segur que el que ha fet que s'hagi conservat tan bé és pel fet que hagi passat, fins ara, així de desapercebut . La versió de l'amo, un senyor de 88 anys, molt amable per cert, és que fou construït aprofitant les pedres que s'havien tret quan es feia el clot per fer el safareig. Ell l'anomena sa cova. Lo que queda per redescobrir a les nostres illes...

user Jaume Deyà | Hace más de 12 años

Hola Miquel Àngel. Nose si has seguit les entrevistes, però el que sempre he puntualitzat des d'un primer moment és que ens va sobtar el fet que no aparegui en cap inventari oficial. Curiosament ni en Mascaró el té a la seva exhaustiva carta arqueològica. I tens tota la raó, no ets l'única persona que me comenta el fet que a la Gran Enc. de Mallorca i apareix una foto, però pel que també m'han dit poca cosa posa d'ell (fa dos dies que un company m'informar i encara no l'he poguda consultar). Jo simplement lo dit, sens va encarregar realitzar la tasca de revisar el catàleg patrimonial d'Inca, i dins una parcel·la ens va aparèixer aquesta tan impressionant construcció quan en teoria allà no hi havia res. Lo primer fou consultar a Mascaró i n'Aramburu ja que a la carta arqueològica del municipi no hi estava inclòs. I sincerament no puc entendre com una construcció així hagi passat tan desapercebuda, això demostra el pèssim estat dels catàlegs patrimonials. Fa prop d'una setmana que informarem a l'Ajuntament i un dematí em telefonen i em diuen que surt per premsa. Això és tota la història. I una puntualització, el talaiot fa 3.000 anys que és allà, jo no l'he descobert, simplement l'he documentat. M'agrada posar aquest exemple en aquests casos; el Ferreret no és va "descobrir" fins que uns biòlegs el tragueren a la llum, en canvi molts dels pagesos de la zona el tenien més que vist. Esper haver respost el teu comentari.

user Miquel Àngel | Hace más de 12 años

Abans d'anunciar un descobriment cal documentar-se. A l'article sobre Inca de la Gran Enciclopèdia de Mallorca, redactat al 1992, ja surt la foto del talaiot "descobert".

user ramón | Hace más de 12 años

estar estaba lo que como todos los talayots de Mallorca están abandonados o enterrados en maleza,como el de cala morlanda que ponen carteles en varios idiomas dando información acerca del talayot y está enterrado en vegetación. "cuiadamos el turismo"

user Elqco | Hace más de 12 años

El piso superior esta construido con una tecnica utilizada en un periodo mucho mas reciente.

user uno de Inca. | Hace más de 12 años

QUE ME DIGAN COMO SE VA HA PROTEGER. No seria raro que este talayod se destruyera, ahora que se ha localizado, como casi todo lo habido en Inca, es que somos una sociedad que de cultura tenemos solo la cul...., sino que alguian me diga que es lo que hay, Teatro Principal, Museo, otros talayors ya desaparecidos, inscripciones romanicas destruidas, molinos de viento, etc. etc.

user Jesús | Hace más de 12 años

En que parte de Inca se encuentra¿?

user Algo que vi | Hace más de 12 años

Lluchamed. Hay varios

user JAJJAJ | Hace más de 12 años

HOMBREEEEEEEEE PUES NADA A DESTRUIRLO Y HACER APARTAMENTOS, SERA POSIBLE QUE QUEDA UNA MIERDA DE TALAIOT VENGA A TUMBARLO COMO SE HA HECHO EN OTRAS OCASIONESSSSSS