user 2 llengües oficials | Hace más de 12 años

Per què no s' informa més a la gent del tema de la nostra llengua? Molts diuen: som mallorquins, no catalans... Clar que som mallorquins, però la nostra llengua ben parlada i escrita és el català. El mallorquí que parlem es perquè en temps d' en Franco no el podíem estudiar i moltes paraules les diem acastellanades (barbarismes) No es tracte de que entre nosaltres i a nivell de carrer hàgim de renunciar a parlar el mallorquí com estem acostumats, però si l' hem d' escriure o ocupar segons quins llocs... saber com toca fer-ho. Quant a això de que per a accedir a segons quins llocs de feina de l' administració no serà un requisit sinó un mèrit... Si son feines que no s' hagi de parlar amb la gent, pot ser que vagi bé, però si s' ha d' atendre al públic, a un lloc que tenim 2 llengües oficials... que el funcionari només sàpiga contestar en castellà? De veritat us pareix que això és possible...? El públic pot emprar la llengua que vulgui, però el que respon les ha de dominar totes dues.

user uno que sabe de que va | Hace más de 12 años

Nada, no hay manera!!!!!!!!!!!! Jordi, a lo millor es que tu xerres un poc "raro", jo tampoc entenc els andalusos i parlen castellà, o no? Es el que pasa amb els dialectes! I a Eivissa i Menorca que parlen?, mallorquí?, INCULTURA llevo preguntando al PP como va a llevar a cabo sus 2 propuestas estrella en materia educativa desde el principio de legislatura y NADIE ME DA UNA RESPUESTA 1-Libre elección de centro: si Madre Alberta tiene 200 solicitudes para 80 plazas, como se come esto? habrá 120 alumnos que se quedaran sin su elección, y así en todos los colegios más solicitados. o acaso el Sr Bosch construirá 5 aulas más por curso para estos colegios? 2-Libre elección de lengua: si en Montuiri hay una clase por curso y 15 niños quieren estudiar en castellano y 10 en catalán, como se come esto?, hará dos línes por curso?, doblaré el número de docentes?, iran unos por la mañana y otros por la tarde? A todos los que habeis votado al PP por esto: sois unos cazurros!, DEMAGOGIA PURA Y DURA. No os habeis parado a pensar ni un segundo en que es materialmente IMPOSIBLE!!!!!!!!!!!!

user Cumplir lo prometido | Hace más de 12 años

11/04/11, Bauzá: “Promoveremos la libertad de elección de centro en la educación infantil, como también en los niveles obligatorios y postobligatorios, aprovechando las sinergias de los sectores público y privado. Además, implantaremos un modelo lingüístico que permita a los padres elegir, entre las lenguas oficiales de nuestra Comunidad, la primera de las lenguas vehiculares para la educación de los hijos, de manera que al final de la etapa obligatoria nuestros alumnos sean capaces de dominar las dos lenguas, y un tercer idioma extranjero, que debe ser el inglés

user Jordi | Hace más de 12 años

A ca meva fa segles que xerram mallorquí entre noltros i castellá amb es peninsulars, no hem tengut mai cap problema amb això inclus en es temps den Franco, i així el seguirem fent, a Catalunya me veig obligat a xerrá en castellá per que en mallorquí no m´entenen i s´hi fa grasi com xerram, o sigui que ningú me digui que es mallorquí i es catalá son lo mateix.

user araquetingvintanys | Hace más de 12 años

visca el Joaquin Sabina . Diuen que ara cantarà en català idò que us penseu.la pela es la pela.

user Un Illenc Molt Terrossé | Hace más de 12 años

Sabina, Parece mentira lo incultos que somos todos los que no comulgamos con las ruedas de molino de la subvencionada apisonadora catalanista. Estos propancatalanistas, que se creen tan "cultos" al renegar hablar correctamente el mallorquín para hablar tan mal el catalán peninsular tienen complejo de inferioridad y consideran el habla de Mallorca ¡como dialecto inferior! Obviando (o ignorando) la riqueza superior en vocales, léxico y autenticidad. Yo seguiré hablando inglés, francés, alemán, mallorquín y español. No voy a hacer el ridículo intentando pasar por catalán ya que NO lo soy. Tampoco sufro trauma alguno por no serlo (como según quienes). Au idò, si no vos agrada: cada dia surten barcos i avions cap a la Península!

user Xavi | Hace más de 12 años

Sabine, si tu parles com escrius, aixó es un dialecte del català i de ben segur que no es espanyol. Visca PPCC, fora Espanya.

user Pau. | Hace más de 12 años

¿Perquè deixa'm que qualsevol pogui opinar sobre la nostra llengua, sobre la nostra tradició...? En una comunitat on més de la meitat són nouvinguts (i ja anam per la segona i tercera generació de forasters a totes les illes), deixe'm que la gent decideixi que la nostra cultura sobre: ve Sabine (i tots els seus companys) per Arenal i celebren Octoberfest, venen els andalusos i cel·lebren les romeries i la feria de sevilla, .... Ara bé, som receptors ben buits perquè qui ve aquí no assumeix que nosaltres ja tenim una història, una cultura. I passe'm a parlar algo estrambòtic com "balear" o pitjors històriques no tenenen en compte res més que un centralisme aferrat mallorquí.

user meam? | Hace más de 12 años

El que signa "Rafael", crec que no ha llegit bé l'entrevista: no he vist aquesta afirmació que cita aquest senyor.

user Pau. | Hace más de 12 años

A Sabine... a mi me la repampinfla que siguis alemana o simplement idiota: tu has anat a les altres illes com Menorca o Eivissa? A Menorca no xerra'm ni mallorquí ni altres polles com el balear! Aquí tenim molt clar que parle'm català! Una mica més de cultura!