user un poc de clarividència | Hace más de 11 años

En Toni Pastor va demostrar que la defensa de la llengua no és cosa de dretes o d'esquerres, tampoc es pot vincular a moviments catalanistes o independentistes. La defensa de la llengua és la defensa de la nostra identitat amb tots els colors i tots els pensaments que l'integren.

user JS | Hace más de 11 años

Veig que molta gent confon la llengua catalana amb esser catalanista. El que volen el PP actual és que amb l'excusa del nom de la llengua volen crear un conflicte confonguent intencionadament a la gent mesclant política amb cultura. La finalitat és debilitar la nostra llengo i que amb el temps s'imposi el castellà. Per en ANGELCAIDO, El Rei Jaume I era el Rei de la Corona d'Aragó i Mallorca era una part d'aquest regne. Mallorca es va convertir en Regne quan el Rei Jaume I va repartir els seus territoris amb els seus dos fills, La Corona d'Aragó amb el sseu fill major i el nou Regne de Mallorca amb el segon fill, en Jaume II. El fet de que Mallorca fos un regne va ser un fet exepcional ja que no era usual que un rei dividix el seu regnat amb 2, normalment el fill major heredava tot el regnat. O sia que l'existència del regne de Mallorca no fa que els repobladors catalans que varen repoblar Mallorca després de la conquesta, doncs que de cop i volta deixin de tenir res a veure amb els seus origens dels comtats catalans.

user Animal! | Hace más de 11 años

rafele: Halaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! I el sirculo per damunt totes les institucións. No teniu perdó de Déu, però ens feis practicar la escriptura en Català. En el fóns vos ho hem d´agraïr.

user un mallorquinista | Hace más de 11 años

@rafele: A valencia, els secessionistes (blaveros espanyolistes) van posar el valencià, i amb això varen aconseguir el que volien "el divide y venceras", d'aquesta manera van debilitar es valencia i van poder imposar es castellà més facilment, ara es valencià se perd a marxes forçades. Lo mateix que voleu fer voltros, mucho mallorquiN i llavor tot en foraster. Hipocresia en estat pur... Per cert es Balear és un invent vostro, mai ha existit es balear, un eivissenc xerra més parescut a un barceloní que a un mallorquí. I si demanes respecte a sa nostra llengua, independentment del que li vulguis dir, perque escrius en s'unica llengua de fora de mallorca? perque escrius en foraster?. Hipocresia

user The Joker . | Hace más de 11 años

Muret...Montségur....Carcassonne , Foix...que hay de los Cátaros y de los Templarios . ¿ Porque Jaume I conquistó Mallorca ?¿Que ocurrió con los Albigenses ?...

user rafele | Hace más de 11 años

en baleares se deberia poner como idioma oficial el balear y no el catalan,como se hizo en valencia con el valenciano,el balear comprende,mallorca,menorca,ibiza y formentera,el catalan que se quede en cataluña,catalanes haber si aprendeis a respetar a los mallorquines,que os pareceria si los mallorquines fuesemos a cataluña a imponer el balear,Un poco de respeto a nuestra cultura.

user un mallorquinista | Hace más de 11 años

@xavier moll: És català no és de Mallorca? No desvieu es tema, ara ja no xerram de que si català o mallorquí (cosa que me pareix d'una ignorància tremenda), ara xerram que de si castellà o mallorquí/català. Si eliminen sa llengua, no hi ha modalitats que hi valguin. No contestem a n'els que secessionistes linguistics, ells només volen desviar es tema mentres es govern mos elimina com a poble, tan sols són una estratègia més. Per cert, n'hi ha més d'un de per aquí que li convendria agafar un llibre de història

user XAVIER MOLL I NADAL | Hace más de 11 años

«¿Qué está pasando con el catalán en Mallorca?» MUY SENCILLO, SR ACTOR, ( NO SE QUIEN ERES ) JOAN MIQUEL ARTIGUES, QUE EL CATALAN NO ES DE MALLORCA, Y SIMPLEMENTE NO LO QUEREMOS Y PAYASITOS POR 5 MIN DE GLORIA EN LA PRENSA COMO TU, HACEN ESTAS TONTERIAS QUE HAS DICHO EN TU DISCURSO,YA HAS TENIDO TU PAGINAS DE PERIODICO, TUS MINUTOS EL IB3, AHORA VETE A CATALUÑA A VER QUE CASO TE HACEN POR AHI, PESAOS QUE SOIS UNOS PESAOS.... CON EL CATALAN, POR CIERTO DONDE ESTAN LOS QUE SE PONIAN EN HUELGA DE HAMBRE POR EL CATALAN??? VIVEN TODAVIA O PASARON TANTA HAMBRE QUE NO REPITEN, JAJAJAJA BESSOS DESDE LONDRES, XAVIER MOLL I NADAL

user antonio | Hace más de 11 años

A toda esta pandilla les quitas las subvenciones y no se mueven ni para ir a mear, y lo mas triste del tema, es la manipulación que intenta hacer con la juventud, es bochornoso.

user Los Increibles | Hace más de 11 años

El catalán de mallorca es un invento de la Yihad pro catalana de mallorca. En la que todo aquel que no piense que todo tiene que ir rotulado,(hasta el papel de baño) en catalan y que los que no sean catalanes deben de vivir en un gueto deben llevar una cruz marcando su inferioridad. Este es el concepto básico, aunque muchos os dirán que no són dictadores. Mentira.