user dhey40 | Hace más de 11 años

Joana, para defender la verdad,no hace falta ser de uno u toro lugar, solo querer ser fiel a los acontecimeinto, y no como vosotros, los catalanistas y cstalanizadores, que solo utilizais el embuste,le tergiversación y la manipulación para la imposición dictatorial de vuestra funesta ideología. Pero el colmo de los colmos es que hables de inteligencia cuando no has tenido la cultura suficiente para rebatir ni una sola de mís afirmaciones. A quien le falta inteligencia y cultura? a tí, a quien le sobra ser embustera y manipuladora? a tí y a los que son como tú.

user joana | Hace más de 11 años

Dhey40, s'intel.ligència et supera, no en tens ni punyetera idea de Mallorca, seguríssima que ets empaltat per no dirte que no deus tenir ni una cama de mallorquí, si no et va bé assumir sa realitat, somnia amb ses teves tonteries que no fan més que riure, i si tantaaaaaaa ràbia et fa ja saps q has de fer!!!!! Salut!!

user dhey40 | Hace más de 11 años

DE CATALANAS RES DE RES, NOLTROS SOM BALEARS, MALLORQUINES, MENORQUINES,IBIZENCOS Y FORMENTERENSES. BAUÇÀ D'un adjectiu antic bausà, beneitó o enganyador? De l'occità baussan, cavall ratllat de dos colors? ESPECIAL PARA TI, JS,VAMOS A VER SI TE PUEDES LLEGAR A ENTERAR, Y TE DEJAS DE PAJAS MENTALES, NO HAY PRUEBAS DE NINGUNA REPOBLACIÓN!!!!!!!!! pOR QUE NO LOSTOPONIMIOS NI LOS ANTROPONIMIOS SE ACERCAN. REPOBLAR SIGNIFICA, POBLAR UN LUGAR DONDE LA POBLACIÓN SE HA IDO O SE HA ELIMINADO, EN LA RECONQUISTA LA GUERRA FUE EN PALMA, MALLORCA OSTENTABA ALREDEDOR DE 50.OOO PERSONAS, SE HABLABA UNA LENGUA ROMANCE, DEJATE DE CATALÁN MEDIEVAL, VALIENTE ESTUPIDEZ,Y ERA MUY DIFÍCIL REPOBLAR CON GENTE PROVINIENTE DEL CODADO DE BARCELONA, POR CIERTO, INMERSO DENTRO DEL REINO DE ARAGÓN, PORQUE EN AQUELLOS MOMENTOS TENÍA UNA POBLACIÓN NO SUPERIOR A LAS 10.000 PERSONAS, POR LO TANTO, DIFÍCIL REPOBLAR OTRO LUGAR. CLARO AHORA ME SALDRA QUE VINIERON DE CATALUÑA, LA CUEL NO EXISTÍA, PORQUE MUCHAS POBLACIONES DE LO QUE FORMAN HOY, ESA COMUNIDAD ,DENTRO DEL REINO MONÁRQUICO ESPAÑOL,NO EXISTÍA. A JOANA, SI TANT VOLS DEFENSA LO NOSTRO, DEIXA DE DIR BENEITURAS SOBRE ORIGENS CATALANS, APREN TÚ SA VERTADERA HISTORIA DE MALLORCA, Y DEIXA DE LLETGIR SES BENEITURAS PROCATALANISTES DE HISTORIODORS POC SERIOSOS.

user Vilero 56 | Hace más de 11 años

Amb una paraula; “allà on no ni ha més que no ni cerquin”. La incultura personificada i una prova és que en Josep Ramon Bauçà, per tal de negar la seva catalanitat ha arribat a l'extrem d’eradicar el significat etimològic del seu llinatge (que per cert, vol dir beneitó o enganador) d'un llinatge tan arrelat, tradicional i autòcton de Mallorca com és aquest. Com si aquest infestés el seu nom. Des de la presidència del govern han donat ordres als mitjans de comunicació que el seu llinatge s’ha de pronunciar en castellano, “la lengua del Imperio.” No passeu ànsia els poders del mal: la incultura, corrupció, lladroberia, opulència, no triomfaran.

user Joana | Hace más de 11 años

No sé pq teniu tanta ràbia que els mallorquins defensem els nostres origens i les nostres costums, quins mals de caps que teniu. Xerrau de que som una guarda de catalanistes radicals i jo vos diria a voltros sou una guarda d'intolerants incults que no sabeu ni teniu mínima idea de la història de Mallorca!!! mira si es cul vos fa bombolles que en sentir xerrar de català s'incultura vos supera!!! teniu ben poques feines!!! seguiu amb els vostres coverbos barats que inclòs crec que és el millor que sabeu fer o vos pensau!!!!

user JS | Hace más de 11 años

A veure, quan hi havia l'Al-Andalus els cristians anaven reconquistant les terres del sud i anaven imposant la religió cristiana a més de la llengua. Als cstellans anaven imposant el seu llatí vulgar (el castellà) i la Corona d'Aragó el seu. Jo el que veig és que a les zones a on varen conquistar la Corona d'Aragó varen imposar una llengua que ja fa 1000 anys que es parla, varen conquistar lo que és avui València, les Illes Balears a la zona d'Itàlia també hi era present la llengo com per exemple a l'Al.ger a Serdenya. El que vull dir és que la llengo no mos l'hem inventada, el problema és el nom que se li dóna, el català, si li diguessim d'una altra manera segurament no tendríem aquest debat. Per cert en Ramon Llull és descendent dels conolitzadors cristians i supós que xerrava la llengo que li ensenyaren els seus pares. ES LLIBRE DES FETS, jo le escrit com tu , això està en català medieval o llatí vulgar. Una conolització i repoblació no es fa en dos dies sino que necessita el seu temps i pot ser anys. A Amèrica la conolització va durà fins al segle XX, que no és el nostre cas. I aquesta teoria de que el mallorquí no té res veure amb el català o amb la llengua que dugueren els conolitzadors i que era un dialecte del lemosín em sembla un doi, ja que abans de la conquesta Mallorca era musulmana i no tenia cap vincle amb aquesta llengua que prové d'una zona de l'actual França.L'OCB no està en contra del mallorquí,ja que tots els seus membres el xerren i molts d'ells estan vinculats en la conservació de les gloses i altres manifestacions culturals i defensen la unió de la llengua amb la seva diversitat o sia la forma de parlar de Balears, de València, de Catalunya, del Rosselló i Perpinyà, d'Andorra, de l'Alguer.Totes les formes de parla de la llengo li vulguis dir Català o d'una altre manera estan acceptades per l'IEC. Parles de fàbules del regne catalano-aragonès. Si saps llegir la meva llengo jo he parlat del Regne d'Aragó, però allà on anaven portaven una llengua que és la que xerram ara. Un altra prova de que tenim arrels dels conolitzadors és que molts de llinatges d'aquí (no tots, es clar) coincideixen amb els catalans Perelló, Martorell, Calafell, etc, quina casualitat. Per cer si tant defenses el mallorquí i la seva gramàtica pròpia idò usa-la i fomenta-la perquè sempre defensau es mallorquí xerrant en castellà.

user dhey40 | Hace más de 11 años

Mira,JS, RAMÓN LLULL, NUNCA ESCRIBIÓ EN CATALÁN, ES MÁS. LA ÚNICA REFERENCIA QUE SE HACE ADEMÁS DEL LATÍN Y ÁRABE, ES LO QUE EL LLAMA VULGAR, O ROMANCE, ES DECIR, EL ROMANCE MALLORQUÍN. Tema Repoblación, es llibre des repertiment, tu dirías, el llibre del repertiment, (el artículo salado, una referencia odiada por el IEC , OCB y todo el catalanismo Mallorquín, perque no fa bufa!!!, y diferenciadora del infame y humillante dialecto Barceloni, que es el que nos imponen como estandart) es la guia que nos dicta lo que se repartió y a quien despues de la contienda,se repartio el botín, y en esta, está muy clara, no me vengas con las tonterias del tiempo, es decir, ha mediados de los 80 se no daba como prueba indiscutible la fábulas de muntaner, cuando se comprobó que no era posible, se intentó e intenta hablarnos de reinos imaginarios, es decir, reino catalano-aragonés, y ahora se habla que la repoblación no fue inmediata sino durante años, mira, una mentira dicha muchas veces se vuelve verdad, solo para los que se dejan aleccionar, como son ustedes los catalanistas.;Mira, en aragón, no se hablaba catalán, el pueblo hablaba romance, en cataluña, no se hablaba nada porque no existía, en la marca hispánica, se hablaba en el clero y en la nobleza latín y lemosín, que son las lenguas de donde derivan los DIFERENTES ROMANCES VALENCIANO, CATAlÁN Y MALLORQUÍN. Por cierto, lo padres de llull NO ERAN CATALANES.

user JS | Hace más de 11 años

A més a Menorca va ser conquistada 70 anys després i parlen la mateixa llengo que noltros. Perquè? perque va ser repoblada de cristians de parla catalana. El mateix passa a les Pitiüsses i a la Comunitat valenciana.

user JS | Hace más de 11 años

Una cosa és la conquesta militar i un altra la posterior conolització de cristians que vingueren durant anys els quals eren pagesos, ferrers, etc i que parlaven la llengo que ara parlam. I a la Corona d'Aragó el que es parlava a una part era l'aragonès i a la part més oriental, el que actualment es coneix com a Catalunya i antigament eren uns comtats, idò es parlava la llengo que xerram noltros. De fet tu has mencionat ES LLIBRE DES REPARTIMENTS, idò ho has escrit amb un català correctament. A més una prova és l'obra d'en Ramon Llull nascut a Mallorca i de pares de catalans.

user dhey40 | Hace más de 11 años

Por cierto, JS, me quiere decir, que lengua se hablaba en 1229 el reino de aragón? Y en la Marca Hispanica? que documentos hay de la época y en que idioma estan escritos? Antes de la gramática catalana, esta la de amengual, gramática Mallorquina, de 1235...Por ejemplo...entre otras,