user un mallorquinista | Hace más de 11 años

@catalufos...: diguent aqueixa paraula estas ficant i insultant a Mossen antoni maria alcover. justicia a ell? I és s'apostol de sa llengo catala! Lo que seria fer-li justicia a Mossen alcover seria que S'UNIca llengua oficial que Balears fós sa catalana. Això seria fer-li justicia. Si vegés com delgado, com bauzá intenten acabar amb so mallorquí..., i com s'aixequen "defensors" seus GONELLES!! com és possible que se pugui manipular així sa memoria d'una persona (per part de Scorpio, etc. Ultraespanyolistes!). Mirau "Per la Llengua"de Josep Massot i muntaner i llavor xerrau.

user Catalufos aprofitant-se de sa seva memòria | Hace más de 11 años

Aquests que callen que un simple químic, que se va ficar a filòleg per benefici propi, va fer defora de s'IEC as millor filòleg que ha existit mai, podrien tenir un poc més de vergonya i fer-li d'una vegada justícia a ell i a sa seva obra.

user un mallorquinista | Hace más de 11 años

I que té mes d'on venguessin els doblers? sa questio es que mossen alcover va aonceguir fer una obra mestra, present en bén poques llengues!. D'aquesta manera podem veure una sola llengua amb totes ses seves variants

user vs | Hace más de 11 años

No som madurs per entendre veritats de fet. Hoc dic pel subsidis del pressupost d'Espanya al Diccionari, fet històric que sembla no haver agradat.

user Joan | Hace más de 11 años

Enhorabona per questa iniciativa.

user hahaha | Hace más de 11 años

que si lengua, que si no lengua..., me gustaria saber si mossen alcover es el apostol de la lengua mallorquina, o más bien de la lengua catalana (busquenlo en la wikipedia por ejemplo...). hahahaha Panda de inutiles. No teneis nada más que hacer que discutir sobre un difunto?! Vayan a la asociacion Mossen alcover i allí les respondran. heheheh, que pesados soys, por dios!

user un mallorquinista | Hace más de 11 años

@vs: Se na xerrat molt sobre mossen alcover. Evidentment que era catalanista (del sector més mallorquinista). Sa seva vida va tenir 3 etapes. Sa primera, més catalanista, on si defensava s'unió política i cultural de terres catalanes. Sa segona, on s'emprenyà fort amb s'esglesia així com també amb intelectuals catalans (aquesta és sa que'ls agrada més a n'es gonelles) on no volia s'unió política però si s'unió cultural(mai va renegar de s'unitat de sa llengo catalana), i sa tercera, reconciliació i volta als origens. Si cerca es llibre "per la llengua" a google. Trancrit per Josep Massot i muntaner, veureu qui realment era mossen antoni maria alcover, quina va ser sa seva vida, quina va ser sa seva ideologia.

user Tomeu34 | Hace más de 11 años

En mossèn Alcover tenía molt clares ses diferensis entre llemosí (aragonès), occitá (sur de fransa-condats de lo que avuy ès Cataluña) y romans-neollatí (regne de Mallorques) s´unique unidad que hi va hevè entre elles va sè sa corona d´Aragó, per llavonses es catalá encara no existíe, en vida en Jaume I no va conexe may cap llengo nomguda catalá y axí el va dexá ben clá a se seua autobiografía des llibre des fects den Jacme I, menstres que es mallorquí ja existía de sigles enrera com va dexá ben clá en Ramón Lllull emb se seua obra, colsevol altre histori ès pura manipulasió pancatalaniste.

user vs | Hace más de 11 años

El catalanisme de mossèn Alcover, si existeix, devia ser més aviat "cultural" i no "polític". Jo crec que tot s'ha de poder dir entre adults. Desprès de la seva brega amb les persones de l'Institut d'Estudis Catalans, mossen Alcover va obtenir financiació per al seu "Diccionari" a partir del pressupost d'Espanya. Vet aquí els fets, agradosos per als uns, vergonyosos per a d'altres.

user mallorquinista | Hace más de 11 años

Mossen antoni maria alcover era MALLORQUINISTA, no gonella com voltros! deixau de manipular-lo. Diccionari balear-catala-valencià sabeu perque és? per demostrar s'unitat de sa llengua catalana (per veure com s'article salat no és només de Balears, com qualsevol particularitat en qualsevol des dialectes, segur que és compartida per un altre dialecte). Si senyor, i el seu Dofi (Borja Moll) va creà l'OCB. Si mossen alcover aixecàs es cap, engafaria tal enrabiada en veurevos a voltros manipulantlo (fins extrems inòspits) que llavor se n'hauria d'anar a confessar! Com deia Pitagores "nomes xerra quan creguis que les teves paraules valdran més que'l silenci". Per cert, informauvos. Que ell se defensafa mallorquí de NACIÓ CATALANA (no així com enten ERC evidentment). Fins hi tot en un discurs a l'abril dels anys 20 a soria, en plena crisi contre intel·lectuals catalans va dir "como el pueblo mallorquin es una rama de la catalana progenie, mi patria és Catalunya" (i no entes com es Principat). abans de xerrar informavos. Vos deix es link per si ho voleu fer. Per la llengua: http://books.google.es/books?id=6QU-yFCnEzUC&pg=PA46&lpg=PA46&dq=per+la+llengua+mossen+antoni+alcover+joanot+martorell&source=bl&ots=1uQQhswrAC&sig=ma33b0DItkGwXqGynEkxdUisErk&hl=ca&sa=X&ei=jK6oUMmnG4qb1AXWzoCADA&ved=0CC4Q6AEwAg#v=onepage&q=per%20la%20llengua%20mossen%20antoni%20alcover%20joanot%20martorell&f=false