user dolo | Hace más de 6 años

Vamos a ver, voy a intentar explicarlo, las lenguas cooficiales del estado deben ser protegidas y potenciadas según la Constitución Española a la que sólo prestais atención cuando os conviene. Es porque son lenguas minoritarias, el catellano/español es uno de los idiomas más hablados en el mundo y goza buena salud, por lo que no necesita de esa protección especial. ¿Vale?

user FARGO | Hace más de 6 años

Mejor dejar paso a otros....el pp ya no convence....tiempo ha tenido...

user Francesc | Hace más de 6 años

Sa llibertat d'elecció acaba segregan escoletes i infants per rajó de llengo. Lo seu és tenir un sistema únic amb es català com a llengo vehicular. Es castellà ja s'aprèn per ambient. Quanta gent coneixeu tots es que comentau en aquest foro que xerrin només mallorquí? Normalment tots es mallorquins saben xerrar castellà amb més o menys accent. En canvi molts de castellanoparlants, encara que hagin estat escolaritzats en català, només xerren castellà. Es català amb ses seves modalitats, dialectes o lo que volgueu baléà és sa llengo pròpia de ses illes i s'ha d'aprendre com Déu mana. Es castellà ja l'agafa casi tothom igualment com a eina de treball i comunicació empresarial a s'edat adulta (per molt trist que mos paresqui a qualcuns).

user Jimena | Hace más de 6 años

Y digo yo , si se puede elegir en los dos idiomas , q problema hay? Estáis demostrando q no queréis el idioma oficial de España.

user Jimena | Hace más de 6 años

Y digo yo , si se puede elegir en los dos idiomas q problema hay? Estáis demostrando que no queréis el castellano , idioma oficial de España

user marti | Hace más de 6 años

ja,ja,ja. sr. Company, no ens interesa gens la seva opiniò.....però esta molt be que pugui opinar i dir la seva en total llibertat cosa que no li pasa al sr Valtònic. Gracies a la seva mania cap a la divergència I la llibertat. Vosté tranquil que no serà mai president.......aprofiti el seu moment.

user Anette | Hace más de 6 años

POR EL DERECHO A ELEGIR LA IDIOMA VINCULANTECASTELLANO en ESPAÑA PARA NUESTROS HIJOS EN EL PUBLICO Y CONCERTADO, DEBE SER MUH NORMAL !!!!!!!

user Ja esta be! | Hace más de 6 años

Perque tanta imposició? Hem de deixar la gent que s'expressi amb sa llengua que li agradi, i ajudar a la gent d'afora que no entengui sa nostra llengua, ja sigui catala,castella o xines!!!

user A "Justo" | Hace más de 6 años

Si no t'agrada sa nostra llengua, no sé què fas aquí. Amb sa quantitat de llocs que hi ha a sa península que no es parla es català. No estàs obligat ba romandre aquí. Pots agafar es vaixell o s'avió quan vulguis.

user Manent | Hace más de 6 años

En tots els centres on el català és la llengua vehicular els nens aprenen a llegir i parlar el castellà tan perfectament com en català. Això hi ha molta gent obtusa que no ho ho vol veure, en part per odi/autoodi a la llengua pròpia de la regió i en part perque prefereixen, per les mateixes raons, empassar-se les mentides de la dreta (PP/C's) escampades generosament amb una fastigosa finalitat política. S'atreveixen a fer una prova empírica? Segur que no els convé. Parlen des dels seus escons sense voler acceptar que diuen una mentida bastant bruta. Estam farts que aquesta gent trobi sempre espai per a carregar contra allò que hauria de protegir i que aporta riquesa cultural. El trilinguisme és una bestiesa inaplicable (tant pedagògicament com efectivament amb els recursos que tenim). En una societat on una segona llengua els fa nosa, pretenen vendre'n tres idiomes per acabar amb allò que realment els interessa: monolinguisme castellà. Hi perdem tots. A alguns els convé. Fa oi.