Mallorca s'asseca

TW

És ben sabut, que Mallorca pel simple fet que es troba en una illa, és un paratge que cal protegir.

Els recursos hídrics de l'illa són limitats i el que no té sentit és que sabent-ho, continuem actuant com si no passes res.

Per l'estiu, Mallorca triplica l'aforament en tota l'illa i les dessaladores arriben a funcionar al màxim de la seva capacitat. Pobles com Deià i Banyalbufar han de restringir l'aigua als seus ciutadans durant l'estiu perquè no hi ha prou aigua suficient per a tots; hi ha estudis, on afirmen que els hotels de costa són els grans culpables d'aquestes xifres tan altes, aquest estudi diu que cada turista malbarata uns mil litres d'aigua per persona i dia, doncs no fa falta ser molt espavilat per adonar-se'n compte on és el problema de l'aigua i de l'actual sequera.

Estem en un punt que les Illes Balears no poden continuar sent la gallina dels ous d'or dels anys seixanta, aquest experiment ja hauria de començar a acabar, perquè ara mateix és tot o res; cal un canvi d'economia urgent i efectiu, perquè cada vegada batem rècords d'arribades de passatgers, any rere any, cada cop farà més calor, i cada any plou manco i pitjor; com pots adonar-te'n compte, això no pinta molt bé, oi?, doncs basta ja de protegir als grans empresaris que sempre ploren i anem a fer polítiques valentes que salvin al planeta, perquè com podeu imaginar... no tenim planeta B.