Oliver i Acosta presenten la nova Fira de Setembre.

La Fira de Setembre de Manacor es reinventa per fer la seva proposta més especialitzada i autèntica, tot potenciant el comerç local, la gastronomia i l'artesania. Se celebra el diumenge 17, entre les 10 i les 20 hores, en un emplaçament nou, d'acord amb la nova imatge i continguts. Hi haurà tres zones diferenciades segons el contingut, la Plaça de Sant Jaume, amb jocs i animació enfocats als més petits; la Plaça de sa Mora, amb un gran nombre de paradetes dedicats a la gastronomia i per últim un espai que s'estrena aquest any, el carrer de Lleó XIII, on hi haurà les paradetes artesanes i de producte local. Els canvis s'han fet comptant amb les aportacions i idees del teixit comercial i social de la ciutat.
L'alcalde de la localitat, Miquel Oliver, i la delegada de Fires de l'Ajuntament, Júlia Acosta, comenten els detalls d'aquesta nova Fira de Setembre, que cerca per sobre de tot, renovar una fórmula anterior que començava a esgotar-se i perdre'n la importància simbòlica.

—Senyora Acosta, com es concretaran els canvis en aquesta Fira?
—S'ha reestructurat l'oferta de la Fira de Setembre amb l'objectiu essencial de crear una experiència més autèntica als visitants. Per això hem prioritzat l'artesania, el producte local i la gastronomia.

—A què respon aquesta transformació?
—En els darrers anys la Fira havia crescut molt i s'havia convertit en un gran mercat sense més ni més. Moltes veus ens reclamaven una cita més especialitzada i de qualitat, i és el que hem volgut dissenyar. Amb això es recullen les demandes de molts comerciants de la zona.

Fira Setembre Manacor

—Senyor Oliver, com valoreu aquests canvis efectuats?
—Crec que signifiquen una aposta valenta per la Fira de Setembre. Fer-ne un espai de qualitat, especialitzat i cura, tant pel que fa al contingut com a l'entorn, és un gran repte, però un moviment imprescindible per al seu futur. A més, tenir en compte els nens i nenes amb una zona dedicada a ells crec que afavoreix la participació de les famílies.

—En quina posició al conjunt de les fires de la ciutat deixen aquests canvis a la de Setembre?
—Dentre tots els esdeveniments d'aquest tipus era la que més canvis necessitava. Donant a l'artesania, la gastronomia i al nostre producte local la importància que mereixen, hem creat un Fira que tornarà a tenir un lloc d'importància entre les que se celebren. L'objectiu és que visitar-la sigui una experiència enriquidora i crec que el públic respondrà molt bé a aquests canvis.