TW
0

Los XIV Premis 31 de Desembre que otorga la Obra Cultural Balear, cuya entrega se efectuará el próximo día 15 de este mes en la «Nit de la Cultura», han recaído este año en Josep Melià Ques (Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel), por su «aportación al necesario debate de ideas sobre el hecho nacional de las Illes Balears» y en el cantante e investigador de la música popular Biel Majoral (Premi Bartomeu Oliver), entre otros.

El catedrático Felip Cirer Costa ha sido galardonado con el Premi Josep Maria LLompart, por su obra «Una visió de la Història de l'Institut d'Estudis Eivissencs» mientras que Antoni Ballester Vallori ha conseguido el Premi Emili Darder por el estudio «La didàctica de la Geografia».

El Premi Miquel dels Sants Oliver ha recaído, «ex-aequo», en la obra «L'artista en el seu Paradís», de Antoni Catany y «Menorca, tot just ahir», de Antoni Vidal. Finalmente, el Premi Gabriel Alomar se adjudica al medio de comunicación en internet «VilaWeb, diari electrònic independent». En la Nit de la Cultura también se otorgará el XIX Premi Manuel Sanchis Guarner de la Fundació Jaume I a la unitat de la llengua catalana a Manuel Pérez Saldanya «Del llatí al català. Morfosintaxi verbal històrica». Durante la velada se realizarán homenajes a Josep Melià Pericàs (Artà, 1939-Palma, 2000); Jaume Vidal Alcover (Manacor, 1923" Barcelona, 1991) y Antoni M. Alcover Sureda (Manacor, 1862"Palma, 1932).