L'espai està englobat al projecte museístic del Museu d'Història de Manacor i s'uneix als dos ja existents, el d'En Fraret i el d'En Sopa, que ofereixen als visitants diversos aspectes de la cultura etnogràfica manacorina. La trajectòria d'aquesta infraestructura abasta molts anys i situacions. «Va començar com un molí de vent -relata la regidora de Protecció i gestió del patrimoni històric, Núria Hinojosa- i amb la seva reforma amb l'arribada de la industrialització es va convertir en un referent per a tota la comarca».
La restauració del conjunt es va realitzar al costat del Consell de Mallorca i en arribar a l'Ajuntament, Hinojosa va començar a desenvolupar el projecte per convertir-lo en allò que ara és, un centre de difusió de tots els aspectes relacionats: «Des d'alguna cosa com la farina es poden explicar moltíssimes coses, des de costums, fins a models econòmics o gastronomia», sosté. La maquinària, en perfecte estat, i totes les peces que completen l'exposició «posen en valor el ric patrimoni de Manacor. La de moliner era una tasca molt important abans i destaca en un passat agrícola que aquí tenia una gran importància».
La mostra es completa amb dos audiovisuals, un que dóna testimoni dels darrers usuaris del molí i un altre que fa una recreació històrica del seu ús. Tots dos es podran contemplar cada divendres, dia designat per a les visites, que es faran en grups reduïts, de la mà d'un expert i prèvia reserva. Tot i això, «si l'interès que desperta així ho requerís, es podran ampliar els horaris de visites, que ja s'estan començant a reservar», assegura Hinojosa.