Se trata de una imagen que hasta hace dos días era inédita, aunque ahora ya se está convirtiendo en recurrente. Y es que la buena cosecha de esta temporada ha provocado que muchos pequeños productores se hayan decidido a recoger el fruto y quieran producir su aceite.
Cabe recordar que fue el pasado martes la primera vez que se generaron estas colas en las inmediaciones de Sa Tafona de Caimari, que precisamente decidió cerrar sus puertas el miércoles porque no daban abasto. Este jueves, que han reabierto a las 9:00 de la mañana, una larga fila de productores ya les estaban esperando desde hacía cuatro horas.
9 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Solo para socios en estos momentos
Via Fora !Jajajajajajaja mare meva, n'amolles cada una que toma d'esquena. No se a que ve aixo de robar oliva... Ni ho diu a sa noticia ni ho dic jo. A veure, sa gent de poble, que tenim un poquet de foravila, normalment tenim un poc de tot a sa finca, no fa falta ser pagès professional per recollir 100 kilos d'oliva. Molta gent te ses teles i eines necessàries, encara que normalment no les emprin. Jo mateix tenc 12 oliveres, però oli no n'he fet mai, normalment feim olives trencades i pansides, i creume que mos en sobren moooltes d'olives cada any, que no recollim. Es tords han de menjar cualque cosa també!
Yo, hace unos años , llevé mis aceitunas a ésta almazara, y realmente no muelen tus aceitunas, te dan una cantidad de aceite virgen, a cambio de las que tú entregas. Hoy en día , al precio que está el aceite, por supuesto que merece la pena recoger tu pequeña cosecha.
Sant Garrot, idò ja em diràs com fan per filtrar ses que hagin estat robades. O em vols dir que no hi ha lladres d'olives?... A més, han de tancar sa fàbrica a aquests "petits" particulars amb "petites" quantitats?... idò, igual no són tan petites ses quantitats. Per tant, d'on surt tanta d'oliva de gent que no es dedica a activitat agrària ??? .... Aquí hi ha moix coix.
Aquest any és bon any d'oliva pes clima i sa gent se pot permetre fer un parell de botelletes per disfrutar-lo, i bé que fan!
Via Fora !Tu i altres sempre amb mala llet i rencor a tots els comentaris... Lo pitjor es que sou uns ignorants funcionals i escampau mentides. A veure, aquestes olives surten de petits particulars que altres anys no recollien cap oliva perque no era rentable. No te res a veure amb sa produccio comercial o professional d'oli ni amb sa quantitat d'oli a que produeix s'illa. Aixo son olives de particulars que normalment quedaven abandonades a s'olivera perque no valia la pena s'esforç de recollirles, però ara amb mes preu, si que compensa s'esforç, i tu enlloc d'estar content de que es particulars aprofitin els fruits des camp tradicional i baixi una mica sa demanda d'oli comercial, t'estàs queixant. Vaja vida...
Tenim lo que mos merixem , abans cada possesio tenia sa seva tafona i les hem venudes . TURISME es lo unic que important ara començam a pagar ses consequencuencies. Tot lo relacionat amb sa agricultura abandonat!!! Hem de fer un canvi radical . Ramaderia, olivars, sementers de ametllers i garrovers , tanques de civade i blat aixo es lo que hem de menestre i manco botellot!!!
I després als illencs ens venen el conte de que hi ha escassesa i ens posen preus d'or . Quin punyeter catxondeo és aquest !? (Per cert, tot el que ven olives -i daltres materies primerenques- ha de demostrar activitat agrària, i ha de quadrar equitativament a lo que preten vendre. Així s'eviten xanxullos i especialment lladres)
Esperamos bajada urgente de precio aceite al menos de mallorca .lladres.