Cartel del evento.

TW
0

Manacor ja ho té a tot a punt per a arrencar el primer festival de Jazz de la ciutat. Un esdeveniment pensat «perquè el gaudeixi tothom» i en el qual músics de renom, nacionals i internacionals, acostessin aquest gènere a totes aquelles persones que a partir d'aquest mateix dissabte visitin la plaça Rector Rubí de Manacor.

El festival es durà a terme durant tres dissabtes consecutius. El tancament serà el diumenge, 3 de novembre a l'Auditori de Manacor. «Els tres primers concerts seran a l'aire lliure i completament gratuïts. El tancament del festival serà a l'Auditori amb un concert de luxe, el de l'artista Maria Schneider al costat de la ClassiJazz Big band, l''all star' de músics d'Espanya», va explicar Llorenç Barceló, músic local i un dels organitzadors de l'esdeveniment.

La idea del festival neix de l'associació s'Escat. «Ells ens van proposar la idea fa ja un any, i des de l'Ajuntament no dubtem ni un moment en què era una bona iniciativa. Sempre ens trobaran al costat de la cultura», explica Ferran Montero, regidor de Cultura.

Aquest dissabte inauguren el cicle de concerts «dos mestres del jazz», Jorge Pardo i Guinga. «Marró ha vingut moltes vegades a Mallorca, però al costat de Guinga és una cosa nova i pot ser una cosa molt especial», explica Barceló. El dissabte 26, Hugo Astudillo i el seu quintet Escandalós Xposito seran el plat fort de la jornada. «Parlem d'una fusió sorprenent, jazz i hip-hop, alguna cosa que no deixarà indiferent». L'últim dissabte de concerts «prendran l'escenari els músics locals», tanca Llorenç Barceló.

A més de música, durant els dies de festival hi haurà foodtrucks, una barra de la mà d'un altre col·lectiu musical local, Renou Col·lectiu, «i sobretot, molt d'ambient», va matisar Montero.

Els concerts arrencaran cap a les 20 hores i se'n celebraran dos per dia. «Volem que Manacor tingui una mica de tot, i faltava això per a enriquir una mica més el poble en el seu vessant cultural», conclou Barceló. Encara que aquesta és la primera edició, «confiem que el bon acolliment li doni molts anys de vida», va tancar Montero.

El festival tindrà també una part de formació. Els artistes participants oferiran els dies 20 i 27 d'octubre dos masterclass, «també gratuïtes i obertes a tothom» al Conservatori de la localitat.

Tota la informació i cartell complet de l'esdeveniment es pot trobar en l'Instagram creat per a l'ocasió FestivalJazzManacor.