Un grupo de trabajadores de la empresa concesionaria del servicio de socorrismo de las playas de Palma ha decidido organizar el primer sindicato de vigilantes de la Isla.
Nace el primer sindicato de socorristas de Mallorca
También en Noticias
- Los expertos recomiendan a los nacidos entre 1945 y 1975 hacerse la prueba de la hepatitis C: este es el motivo
- Ni 18 ni 23 grados: esta es la temperatura recomendada a la que poner el radiador
- Los vecinos de una zona de colegios de Palma estallan contra los vehículos mal estacionados
- Los conductores de la EMT, ante otro año de gratuidad: «No podemos continuar así»
- Detenido el padre del bebé que ingresó en la UCI de Son Espases
5 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Todo mi respeto hacia este colectivo. No está bien generalizar , es cierto que existen unos mini curso y también es de sentido común que en dos días no se pueden adquirir los conocimiento para salvar una vida.. . Pero sí que existen certificados de profesionalidad en socorrismo , donde salen muy bien capacitados para cumplir con dicha labor que es de gran responsabilidad , aunque algún usuario no lo vea así. Puedo asegurar que cuando un socorrista salva la vida de un ser querido uno está eternamente agradecido. Todo mi apoyo , amor y gratitud , para que se pueda visualizar su lucha y puedan trabajar dignamente ya que son un eslabón fundamental en esta isla.
Isabel JuliàSer socorrista en medi obert implica estar inscrit en el Registre profesional de socorristes d'activitats aquàtiques de les Illes Balears creat pel Decret 27/2015. Per aconseguir aquesta acreditació cal realitzar un curs d'un mínim de 500 h, amb les pràctiques corresponents, a més de realitzar les actualitzacions periòdiques. Aquesta acreditació no afecta als cursos de socorrisme en piscines, una altra història, impartits per entitats autoritzades per la Consellería de Sanitat, de 10 hores de formació. Hauria d'actualitzar la informació que té disponible i que esventa, erròniament, en aquest fòrum de debat. La realitat dels equips de socorrisme, fa que entre els seus membres hi hagi integrat personal sanitari, bé per doble titulació o bé per requeriment dels plecs de condicions de les administracions que els contracten. Quedi's tranquila. Lo de treure "titulaciones de la manga", per ventura és una apreciació esbiajada, per no dir sesen cap mena de fonamentació. També per a la seva tranquilitat, li puc avançar que s'està tancat l'oferta als estudiants d'un modul professional específic, així com ja existeix en altres comunitats autònomes. Pel que fa a l'apreciació de què aquests professionals no estan capacitats per a salvar vides, li recoman que consulti les estadístiques fàcilment consultables en la Direcció General d'Emergències. Com vosté sabrà en un cas d'emergència, els primers segons són fonamentals, tan si es tracta de treure una persona de la mar, com ajudar-lo a sortir d'una corrent de retorn, com per intentar buidar els pulmons d'aigua com per aplicar una RCP, o aturar una hemorràgia, etc..., me pens que molts dels banyistes de les nostres illes han pogut comptar, afortunament, amb aquests ajuts. I respecte al dret de sindicar-se...només faltaria, és un dret constitucional i tothom té dret a fer feina amb un sou digne i amb els mitjans adequats, comptant amb l'estructura i representació sindical. Pel que fa les responsabilitats a què estan sotmesos, evidentment, les administratives i penals que hi siguin escaients, i les possibles per part de particulars o administracions que pugui argumentat un retret defensable jurídicament.
Querrán ser cabos o sargentos...
El curs de socorrista en medi obert ver regulat reglamentàriament, en aquesta i altres comunitats autònomes, i té un mínim de 500 hores de durada, a més de les pràctiques corresponents i les preceptives actualitzacions. Disposar de la titulació permet donar-se d'alta en el registre autonòmic de socorristes en medi obert. Molts dels socorristes de platges en les illes solen disposar també de titulació sanitària i, en la majoria dels casos, en els equips de socorrisme en el litoral, hi ha integrat algun sanitari que també té titulació de socorrisme. No sé a què es refereix la sra. Julià amb "les titulacions a la manga", quan es tracta d'una titulació perfectament reglada que permet un exercici professional ben classificat i registrable. Desconerc si ja es troba operatiu i disponible el modul professional de socorrisme que s'ha estat treball els darrers anys, tan necessari a les nostres illes. Discrep amb la seva opinió respecte a la seva capacitat per salvar vides d'aquest col·lectiu: el primer atac de l'exercici de rescat i avacuació el solen fer els socorristes que són presents, i, com vosté sabrà, el temps és clau tant per treue algú de la mar, com per aplicar la primera actuació sanitària, ja sigui RCP o la que calgui. Responsabilitat en tenen moltes, administratives i penals (podrien ser), com qualsevol professional en l'exercici de la seva tasca. I el dret de la sindicació professional ve recollit en la constitució, només faltaria.....perquè resulta que tothom té dret a cobrar un sou digne i a fer feina en condicions, sense menystenir a cap professional....
Vamos a ver. Ser socorrista es un cursillo de 2 dias que convoca el Govern al alcance de cualquier persona que sepa nadar. Responsabilidad penal tendràn, por negligencia, si alguien se ahoga y no lo sacan del agua pero a partir de ahì, no entiendo que penalidad pueda pesar sobre ellos. Un cursillo de 2 dias, no da capacidad para salvarle la vida a nadie. Creo que ya està bien de sacarse titulaciones de manga y hacer creer a la poblaciòn que porque hay un "socorrista", estamos salvados. Tendrian que ser Sanitarios titulados, expertos en socorrismo y con unas condiciones de trabajo dignas. No estoy menospreciando su labor pero, de ahì, a formar Sindicato, s empezar a solicitar derechos y demàs, va un abismo.