Les espinagades són un producte gastronòmic típic de la nostra Illa, les de sa Pobla són les més populars i és costum en aquest poble, la revetla de Sant Antoni, sopar d’espinagada i també de botifarrons i llonganissa torrats als foguerons. Es tracta d’una coca de pasta salada de forma rectangular i doblegada com si fos un sobre, on els ingredients principals que abans anaven a dins eren els espinacs, que li donaven nom, i les anguiles pescades a s’Albufera. Ara moltes de les receptes, tant a sa Pobla com a altres indrets ja no duen els espinacs que li donaren nom, se substitueixen per bledes o col, i les anguiles ja no es pesquen a s’Albufera; encara que es puguin pescar algunes de forma particular, només queden una vintena de permisos de pesca. Els més de quatre mil quilos d’anguiles que omplen les espinagades de sa Pobla provenen del delta del riu Ebre (Catalunya) i de València. Una curiositat dels espinacs, planta d’origen persa que els àrabs introduïren a Europa, és que gràcies a la creació del personatge de dibuixos animats Popeye, que quan menjava espinacs li sobrevenia una força sobrehumana, pel nord-americà Elzie Crisler Segar, va fer que augmentés extraordinàriament el seu consum.
Per Sant Antoni, temps d’espinagades
Palma25/01/22 3:59
También en Opinión
- Tom Cruise, de vacaciones en Mallorca
- Un turista permanece en la UCI tras precipitarse desde el tercer piso de un hotel
- Drama en el motociclismo mallorquín: fallece un piloto en un circuito de Tarragona
- Un senderista encuentra un cadáver en la montaña
- Una joven turista fuera de sí agrede a niños en plena calle de Palma
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
De momento no hay comentarios.