Per Sant Antoni, temps d'espinagades
Les espinagades són un producte gastronòmic típic de la nostra Illa, les de sa Pobla són les més populars i és costum en aquest poble, la revetla de Sant Antoni, sopar d'espinagada i també de botifarrons i llonganissa torrats als foguerons. Es tracta d'una coca de pasta salada de forma rectangular i doblegada com si fos un sobre, on els ingredients principals que abans anaven a dins eren els espinacs, que li donaven nom, i les anguiles pescades a s'Albufera. Ara moltes de les receptes, tant a sa Pobla com a altres indrets ja no duen els espinacs que li donaren nom, se substitueixen per bledes o col, i les anguiles ja no es pesquen a s'Albufera; encara que es puguin pescar algunes de forma particular, només queden una vintena de permisos de pesca. Els més de quatre mil quilos d'anguiles que omplen les espinagades de sa Pobla provenen del delta del riu Ebre (Catalunya) i de València. Una curiositat dels espinacs, planta d'origen persa que els àrabs introduïren a Europa, és que gràcies a la creació del personatge de dibuixos animats Popeye, que quan menjava espinacs li sobrevenia una força sobrehumana, pel nord-americà Elzie Crisler Segar, va fer que augmentés extraordinàriament el seu consum.
También en Opinión
- Nuevo aviso de la Guardia Civil: nunca tires esto a la basura si valoras tu seguridad
- El TSJIB interroga a la magistrada investigada por una posible prevaricación
- Declaración de la renta: Hacienda te devolverá 1.200 euros si cumples este requisito
- «En verano, hay días que no se puede salir a la calle, es una invasión»
- Cae la popularidad de Tesla: Se venden de segunda mano en Baleares a partir de 21.900 euros
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
De momento no hay comentarios.