No som ingenus i sabem que cap institució pública adoptarà mesures per pal·liar la massificació turística, i que l’únic que en rajarà seran alguns estudis perfectament prescindibles i un parell de provisions cosmètiques que només confirmaran la duresa de la situació. Per això sona a completa ficció la possibilitat, esbrinada per la filòsofa francesa Juliette Morice, que «potser ja no ens podrem moure a la lleugera» i que això ho decidirem nosaltres. Malgrat les queixes i els gestos de protesta pel megaproblema que aplega, a casa nostra i arreu (tot i que nosaltres vivim a casa nostra...) des del preu de l’habitatge fins el dret al descans i des de la pèrdua d’identitat fins la jibarització del mercat laboral, i molts més epígrafs vitals, ¿per què ningú, o gairebé, ens cansem de viatjar? Al cabdal de laments, confirmats per tota l’expertesa acadèmica disponible, s’hi ha afegit una inacabable xerrameca sobre els viatges esgotats, la ridícula dèria de les selfies, la destrucció de la llacuna de Venècia i les tombes egípcies de la Vall dels Reis i la conversió de l’Everest en «l’abocador d’escombraries més alt del món», i millor que Morice no vengui a Mallorca per incloure’ns en la llista de llocs profanats, tot confirmacions que el turisme ha esdevingut un esport d’’egotrip’ narcisista-egoista i el turista una figura repulsiva, sense que ningú no en sigui culpable, per descomptat.
Viatges esgotats
Palma22/08/24 0:30
También en Opinión
- El Gobierno prorrogará finalmente todo el año la gratuidad del transporte en Baleares
- Un coche atropella a una multitud en un mercado navideño en Alemania
- Herida grave una joven tras un brutal accidente en Inca
- Noche trágica en las carreteras de Mallorca: cinco accidentes se saldan con dos fallecidos, dos heridos graves y cuatro leves
- «Es una alegría, la verdad, porque no tenemos demasiado dinero para recargar»
2 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
A mediados de los 80 trabajaba en una agencia de viajes, y siempre me llamó la atención el viaje mas "caro" que se vendía en los catálogos de los operadores, solo apto para millonarios, pero millonarios, de esos que no trabajan y viven de su fortuna. Se trataba de un crucero que daba la vuelta al mundo durante ¡6 meses! Además del tiempo empleado, el precio de la "escapada" era de ¡¡¡37.000.000 de pesetas!!! A tener en cuenta que a principios de los 90, un piso costaba 5.000.000 o 6.000.000 de pesetas.
Absolutament d'acord, quasi no es pot afegir res mes a l'article. M'atreveixo a dir que si no disposes d'entre 5.000 i 10.000 euros a l'any que no necessitis, llevonces sí que te pots permetre viatjar. I serà un bon viatge, no els que fan els "turistes". A veure, aquesta quantitat que he esmentat es "a partir de...", és clar que pots afegir els doblers que vulguis. Qui viatja hauria de ser el que pot, no el que ajorna la tarjeta de crèdit per dir als companys de feina "jo he anat a Paris, o a Venecia, o a Ankara, etc", i que la resta de l'any ha de menjar pa amb oli. Suaque.