El bisbe de Mallorca Joan Hervàs (1947-1955) i les elits clericals prengueren consciència de la rellevància que adquiria el turisme, ja abans del primer boom. Des de Mallorca s’elaboraren unes propostes pastorals pioneres, per bé que avui ens semblin que naixien fora de temps. En realitat allò que inquietava eren les conseqüències morals que se derivaven del turisme. Per evitar contagis i amb finalitat preservativa es creà el Club Playas (1953). Les autoritats eclesiàstiques mallorquines, liderades per Hervàs i el seu seguici, consideraven Mallorca com un enclavament catòlic amb unes pràctiques religioses i un grau de compromís ètic exemplar. El turista apareixia com un invasor que podia alterar els bons costums i l’ordre establert. L’immigrant que arribava a l’illa era considerat com un element necessari i les bones famílies illenques no gosaven plantejar-se cap mena de dubte sobre la validesa del model tradicional catòlic.
‘Club Playas’
25/08/24 0:30
También en Opinión
- La nueva (y molesta) moda que se extiende por Mallorca
- Jaque a la okupación de viviendas: los desahucios pasarán de ejecutarse en años a semanas
- Bombogénesis: ¿qué es y cómo afectará a Mallorca?
- Los okupas detenidos en Palma intentaron tirar por la ventana a los amigos de la dueña del piso
- El profesor condenado por acoso se reincorpora y los padres de los alumnos estallan: «Pone en riesgo a nuestros hijos»
1 comentario
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Avui tenim una espiritualitat creixent a molts de pobles de mallorca. Cada vegada són més les seves mesquites i feligresos. A Algaida no en teniu però a pobles veïnats és una realitat ben notòria.