El batle de Manacor, Miquel Oliver. | R.F.

El batle de Manacor, Miquel Oliver assegura que les Festes de Sant Jaume, patró de la ciutat «no són unes festes qualsevol». El president de l’Obreria de Sant Jaume es Joan Sansó, i assegura que «el poble ja les sent com a seves»

—Senyor Oliver, què defineix aquesta edició de les Festes?

—Des de fa uns anys es tornen cada vegada més grans i són un exemple de com les festes que vénen des de baix són les que tenen millors resultats.

MANACOR. FIESTAS PUEBLOS. ‘Crida’ a la fiesta. La ciudad dio ayer tarde el pistoletazo de salida a las fiestas de Sant Jaume

—Com valora la implicació dels veïns és aquesta cita?

—l’Obreria de Sant Jaume, en aquest sentit fa una feinada durant tot l’any per organitzar una setmana de festes que, a dia d’avui, podem dir que ja estan més que consolidades. Des de l’Ajuntament no podem fer altra cosa que donar suport i fer possible tots aquests actes, des de la Crida de Sant Jaume, a la Fira Nocturna i la revetlla del proper dimecres 24, passant per l’Encamisada o les corregudes des Cós, entre molts d’altres. Aquest dia 25, dia de Sant Jaume serà intens i ple de festa, pel que des de l’Ajuntament convidam a totes les empreses de Manacor que tanquin l’horabaixa a partir de les 17 hores per poder participar de la recollida del penó de Sant Jaume i poder participar a l’Encamisada.

—Senyor Sansó, com és habitualment la festa de Sant Jaume?

—Aquestes festes són habitualment molt animades, amb molta participació i expectació. Pel que fa a l’Obreria hi ha un protocol d’organització, amb esdeveniments que ja són clàssics, encara que aquest any hi haurà variacions en l’organització dels actes principals, que es concentraran en menys dies. Un dels elements que cal tenir en compte en aquesta organització és garantir la seguretat i el bon desenvolupament dels actes. En això no hi pot haver improvisació.

El president de l'Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó
El president de l'Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó

—Destacaria algun acte per sobre de la resta?

—No puc destacar uns actes per sobre dels altres, ja que per a jo tots són igual d’importants i es necessiten entre si perquè la festa sigui completa. Enguany, l’Obreria ha reforçat els actes pel dia de Sant Jaume, el dijous 25.