Nins i nines seran protagonistes d'una de les noves zones. | Curro Viera

La Fira de Setembre arriba el diumenge 17 a Manacor amb un esperit renovat. La cita tradicional del final de l'estiu es reinventa per oferir nous al·licients, actualitzant la seva oferta per fer-la més atractiva i garantir així la seva continuïtat i vigència. Les places de sa Mora i Sant Jaume, així com el carrer de Lleó XIII seran els escenaris d'aquesta nova Fira de Setembre, que precisament per actualitzar-se ha triat els continguts de més tradició i qualitat.

No han estat pocs els comerciants locals que han reclamat un canvi en la fórmula desenvolupada fins ara. En aquest sentit des de l'Ajuntament de Manacor i la seva àrea de Fires, s'ha apostat per donar prioritat al producte local, la gastronomia i l'artesania, per crear una proposta més atractiva per als visitants. Amb això es transformarà per complet una Fira que havia arribat a convertir-se en un simple mercat de grans dimensions que diluïa la seva importància per a la localitat.

Fira Setembre Manacor

Entre les 10 del matí i les 8 de la nit podreu gaudir d'una variada oferta repartida en aquestes tres ubicacions assenyalades. A la plaça de Sant Jaume hi haurà jocs i animació destinats als més petits, un espai especial que estarà ple d'estímuls durant tota la jornada. A la plaça de sa Mora es podrà trobar una àmplia selecció gastronòmica, amb tot el que pot oferir la terra manacorina. Seran plats marcats per la tradició local, que faran les delícies dels visitants que busquen autenticitat. Aquest mateix lloc es convertirà des de les 17.30 hores en un gran escenari per al ball swing, amb música en directe. Finalment, cal destacar la incorporació d'un nou espai, el carrer de Lleó XIII, on hi haurà les paradetes artesanes i de producte local, tan apreciades en aquest tipus d'esdeveniments. Als continguts s'ha apostat per la qualitat, la creativitat i l'autenticitat del que s'ha produït a Manacor. El recorregut entre aquests tres espais tindrà a més l'atractiu de l'animació de carrer perquè l'ambient sigui encara més especial.

Com a experiència prèvia a la Fira de diumenge, el dissabte 16 hi haurà un pròleg en forma de concert solidari, que tindrà com a objectiu ajudar en una causa tan important com la lluita contra l'ELA. Serà la II edició del Concert Benèfic ELA Balears. Serà al carrer Sebastià Sureda i sumarà les parades de menjar muntades per les AMIPAS i diversos bars i restaurants de la ciutat. Tot els recaptats a la barra de begudes del concert aniran destinats a l'Associació ELA Balears. La música d'aquest gran concert estarà a càrrec d'Anegats, Mateu Vidal, Acustic Sun, Tom Trobador, Àcars del Son i Andreu Galmés Trio. Serà una gran festa de la música, la gastronomia i la solidaritat, que deixarà l´ambient perfecte per a la renovada Fira de Setembre del dia següent.