El Govern aprueba el decreto del catalán de acceso a la administración pública

| Palma |

Valorar:
Visto 3189 veces
preload
La portavoz del Govern, Pilar Costa, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este viernes.

La portavoz del Govern, Pilar Costa, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este viernes.

24-03-2017 | CAIB

El Consell de Govern ha aprobado este viernes el decreto de medidas de capacitación lingüística para la recuperación del uso del catalán en el ámbito de la función pública en los procesos selectivos de acceso y de movilidad del personal funcionario en el servicio de la Administración de la Comunidad Autónoma de las Islas Baleares.

Esta normativa de desarrollo tiene por objeto regular los requisitos de conocimiento de la lengua catalana, en expresión oral y escrita, que se tienen que exigir para ingresar y ocupar puestos de trabajo correspondientes a los grupos, cuerpos y escalas de personal funcionario de la administración autonómica.

También afecta a las categorías profesionales de naturaleza laboral, como también a los cuerpos, escalas y especialidades de personal funcionario y categorías profesionales de naturaleza laboral de los entes que forman el sector público instrumental.

Este decreto también se aplicará en las convocatorias que se lleven a cabo para seleccionar a personal funcionario interino y en los procedimientos de selección de personal laboral de duración determinada.

Por el contrario, quedan excluidos del ámbito de este decreto el personal estatutario y laboral del Servicio de Salud de las Islas Baleares y del personal docente al servicio de la Administración de la Comunidad Autónoma de las Islas Baleares, que se regularán por su normativa propia de desarrollo.

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 8

voy llendo
Hace un año

Para cuando un nivel certificado de ingles?

Valoración:menosmas

voy llendo
Hace un año

Para cuando las pruebas para obtener el certificado de nivel en castellano?

Valoración:menosmas

CaDeBou
Hace un año

A En Tomeu de Son Espárech!

Per què no te mossegues sa llengo d'una vegada i deixes de dir tants de dois. Ja ni per divertir serveixes

Valoración:4menosmas

JOSEJOAQUIN
Hace un año

PQ A UNOS PROFESIONALES SI Y A OTROS NO.

NO LO ENTIENDO VAYA POLITICOS CORRUPTOS

Valoración:-9menosmas

CARLOs
Hace un año

Palabras que os darán puntos por ser lengua Balear (obviamente no perderé el tiempo en su correcta ortografía): OI, PARLAR, SIS PLOU, MADUCHA....repasad la ortograrfia y zas....ya sois hijos de JORDI Y MONTSE.

Valoración:-15menosmas

biel
Hace un año

Si demanen un certificat de catalá es perqué el consideren una llengua aliena. Fixau-vos que no el demanen de castellá,

Valoración:-17menosmas

Maria
Hace un año

Segons l'Estatut, el castellà és llengua oficial a Balears, però no és llengua pròpia, que només ho és el català. Si els padrins mallorquins ni tan sols sabien xerrar castellà, com volen que sigui llengua pròpia. Quants d'escriptors mallorquins han escrit en castellà? Ramon Llull? Joan Alcover? Villalonga? Carme Riera? I les gloses i les rondalles, en quina llengua estan? Fa 700 anys que tota la cultura no oficial de Mallorca s'ha vehiculat en català i no podem perdre tot aquest patrimoni, que també ho és de tota la humanitat. I als que afirmen que això és Espanya i s'hi xerra espanyol, que no confonguin Espanya amb Castella o Andalusia. Els mallorquins xerram mallorquí

Valoración:12menosmas

Maria
Hace un año

Ja cansa una mica sentir l'argument que si demanam el requisit de català no vendran bons professionals a Mallorca, sobretot sanitaris. I no se refereixen a metges alemanys o holandesos, sinó als castellans, que són els més competents del món, com és sabut. És a dir, que si ets un metge mallorquí, català o valencià segurament t'han regalat el títol i ets un inútil. Si ets un metge competent, lo primer que fas és voler entendre la llengua dels teus pacients, i jo conec molts de metges forasters que ho han entès i fàcilment han après el català, que per això tenen estudis. I per això són els més apreciats pels seus pacients.

Valoración:11menosmas

Clareta
Hace un año

Deis als noruecs que són tancats perquè demanen noruec (llengua amb uns quants de milions de parlants) per viure al seu territori... Mem què diuen els noruecs si els deis això. Els llocs civilitzats dels món demanen la llengua del lloc als que hi volen viure i fer feina. La cosa més natural. Si no es demana, és per raons de colonització, espoli cultural i econòmic,... si no es demana, és que, a força de ser colonitzat, un poble ha perdut la dignitat i ja no sap qui és.

Valoración:12menosmas

@Toniet
Hace un año

Paciència hem de tenir amb els que van contra les teulades de ca nostra.

Valoración:12menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 8