El Ajuntament consignó en marzo de 2015 el pago de 731.000 euros (a repartir en los presupuestos de 2015,2016 y 2017) para formalizar la expropiación de la citada zona verde a la espera de que el juez decidiera sobre el recurso contencioso que la propiedad interpuso reclamando un total de 2.300.000 euros. El juez ha dado ahora la razón a la propiedad.
El Ajuntament, que ya había abonado 600.000 euros a la propiedad cuando esta inició la reclamación y había consignado los citados 731.000 el año pasado, tendrá que pagar ahora cerca de un millón de euros más.
La situación no es nueva en Pollença pero sí preocupante. El Ajuntament grafió con la normativa urbanística de 1991 numerosas zonas verdes privadas que debía expropiar con los ingresos que obtendría del desarrollo de nuevos urbanizables.
La construcción creció en suelo rústico y en cambio los nuevos urbanizables no se llegaron a desarrollar de modo que los ingresos previstos no se produjeron y no se completaron las expropiaciones. Los propietarios han tenido sus terrenos bloqueados durante más de veinte años hasta que el juez les ha dado la razón.
7 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
Els ajuntaments estan obligats a expropiar les zones verdes i tenen un termini de quatre anys des de la seva qualificació. La compra de zones verdes de "sistema general" s'ha convertit en un negoci rendible per als especuladors, la seva tramitació és a través del Tribunal d'Expropiació que compensa als seus propietaris amb el preu just del valor de sòl sobre la base d'un estudi econòmic d'evolució del sòl urbà a la ciutat. A Manacor coneixen molt bé els clans familiars que es dediquen a això i que probablement duràn a la ruïna a l'ajuntament, ja que no hi ha recursos per pagar semblants xifres milionàries.
Que se lo hagan pagar al que era el alcalde en 1991 ,no al pueblo de Pollensa ,aqui solo hay un responsable por ineptitud.
Estaba expropiada hace mas de cincuenta años.si no no estaria como esta
No podem opinar del tot, si no ens diuen quin jutjat a pronunciat aquesta sentència. Si es tracta del TSJIB, s'haurà d'esperar la sentència del Tribunal Supremo qui pot apujar o baixar la xifra. De vegades, els canvis de suma poden ser importants.
Ido que pagui el que es va equivocar i no tot el poble pollenci.
aquest gurus, probablement politicuchos de 3 per cent per favo comensau a adjudica reponsabilidats
Mab la crisi, el negoci ja no és construir, ans ser expropriat i indemnizat, cosa facilitada per la mala gestió dels ajuntaments. Cada setmana, tenim notícies sobre indemnitzacions urbanístiques a particulars i empreses. Tot plegat, i la xifra no és massa important, l'ajuntament fa una bona operació.