La recuperación de la zona es muy débil, según los ecologistas. El suelo arenoso contiene poca materia orgánica, por lo que la germinación de especies será más lenta. Sa Canova se quemó, en dos incendios los días 16 y 17 de agosto, afectando a 24,6 hectáreas. | GOB
Artà03/01/17 4:00
El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) denuncia que la tala y extracción de árboles quemados en la zona de sa Canova, autorizada por el Govern, «perjudica el suelo dunar y dificulta la recuperación natural de la vegetación» y piden la «paralización inmediata de los trabajos forestales».
2 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Ultima Hora
@Ensenyat: Es evidente que Vd. no es el paradigma de comentarista de UH.
La solució més sostenible i eficaç, pasa per recuperar les activitats agropecuàries i forestals tradicionals. Per potenciar el sector primari. Per aprofitar la fusta, entenent d'una vegada per sempre que és un recurs renovable; per impulsar la utilització de la biomassa per generar energia, per recuperar el pasturatge i les explotacions forestals. Mesures que impulsin que els boscos tornin a ser rendibles. I tot això en el marc d'una gestió forestal que segueixi els principis de la multifuncionalidad i que garanteixi un correcte ordenament del territori. No és fàcil, però si s'aconsegueix això no només es mantindrà el combustible en nivells més sostenibles, sinó que també es reduiran les ignicions. Si la muntanya dóna diners als pobles, es crearan llocs de treball, es fixarà població al territori i no hi haurà interès a cremar-ho. Només així podrem conviure amb els incendis forestals.