TW
0

Actualment, el Govern d’Espanya treballa en la reforma de les pensions, reforma que haurà de negociar amb Brussel·les i els agents socials. Modificacions i afegits seran necessaris per actualitzar les pensions a la realitat social. És d’esperar que solucionin el menyspreu i greuge comparatiu que és fa a l’autònom societari que vol continuar treballant. Un dels punts que dona problemes a l’Administració és la diferència de tractament que fa entre l’autònom societari i l’autònom individual que segueixen treballant i, en igualtat de condicions, l’individual cobra tota la pensió i el societari només cobra la meitat.

Un dels aspectes a tenir en compte per part de l’Administració són els plets posats per diferents autònoms societaris als quals el Jutjat del Social d’Oviedo i el Tribunal de Justícia de Galícia han dictaminat que si han de cobrar el 100 % de la pensió, que no es pot fer distincions entre societaris i individuals. No tots els autònoms societaris estan en condicions de ficar-se en costosos plets que els pot suposar l’import de la pensió de molts d’anys, mentre l’Estat no ho soluciona.

És inadmissible, que un/a senyor/senyora que ha pagat els anys reglamentaris de Seguretat Social com tothom, després si segueix treballant i aportant beneficis a l’Estat –pagant l’import de la Seguretat Social dels seus treballadors, recaptant l’IVA, pagant beneficis, fent que l’Estat no hagi de pagar atur als seus treballadors i altres beneficis per a l’Administració–, sigui castigat a cobrar la meitat de la pensió. A més, els obliga a seguir pagant la meitat de la quota d’autònoms com a «contribució solidària», que de solidària no té res. És imposada i obligatòria. De manera que queda una pensió tan reduïda que ni el que no ha pagat mai en la seva vida la Seguretat Social, cobra molt més. És una situació insolidària i un abús amb els autònoms que han pagat i contribuït al finançament de la Seguretat Social com tots els altres i en l’etapa final són menyspreats i humiliats per l’Estat i els seus representats que no ho volen solucionar.