El Ball dels Cossiers de Manacor obrirà les Festes. | T. AYUGA

Les Fires i Festes de Manacor es presenten enguany amb una gran quantitat d’activitats i actes. Aquests arracaran de manera oficial el 24 de maig fins el 6 de juny, amb un ampli programa en què s'inclouran molts esdeveniments importants per a la localitat, com la Trobada Gegantera o la Fira de diumenge que, com cada anys, omplirà carrers i places amb la seva espectacular oferta. El gran ventall d'activitats comença el divendres 24 amb la Sortida dels Cossiers de Manacor, celebrant la Festa del Sant Crist i la Cinquagesma, un dels actes més emblemàtics. També divendres tendrà lloc el pregó a càrreg de la fins ara bibliotecària de l’IES Mossèn Alcover, Isabel Riera Oliver, persona molt coneguda i estimada a la ciutat. El pregó serà al Claustre de Sant Vicenç Ferrer a les 20:30 hores.

Dissabte hi haurà una gran oferta comercial amb els Estocs al carrer, entre les 9 del matí i les 8 del vespre. A més, el matí transcorrerà entre jocs populars, tallers, exposicions i activitats esportives. A les 18.00 hores destaca el Tast de vins de la DO Pla i Llevant, a càrrec de la Confraria de Tastavins de Manacor, al Parc Municipal. A aquesta mateixa hora també hi haurà l'actuació castellera dels Al·lots de Llevant i dels Castellers de Mallorca a la Plaça de sa Bassa. L'intens dia de celebració acabarà amb música. Serà amb el IV Concet de música contemporània, al convent, i el concert de Xanguito, Jantià, Dj Llana i Dj Alba Serrano a la Plaça Ramon Llull.

El diumenge 26 serà el gran dia de la Fira de Primavera, amb la Fira Artesana, la Fira de l’Automòbil i maquinària, la Fira d’Aliments, la Fira de l’Esport i de nou els Estocs al carrer. Com a activitats complementàries es podrà gaudir d'un espai lúdic amb diversos espectacles, una jornada de portes obertes d'Espai Nadó i un circuit d'educació viària. Manacor Balla posarà encara més espectacle amb la participació de diverses agrupacions a les places dels Pares Creus i Font i Roig, de sa Torre i de Ramon Llull. L'endemà, dilluns 27, serà novament l'Estocs al carrer i començarà la XXXVIII Mostra de Teatre Escolar de Manacor.

Durant la setmana hi haurà altres actes d'interès com la XVIII Trobada de la Gent Gran, presentacions de llibres, cursos de tast o rutes guiades. S'arribarà així al divendres 31, dia en què tornarà a haver-hi una gran activitat als carrers. Seran importants la Total Olimpíada Escolar, la Gran Festa de la Quintada, el Picat de glosat o la Revetla Blanca de les Fires i Festes, a la Plaça de Ramon Llull des a partir de les 10 del vespre. El dissabte 1 de juny hi haurà campionats de Scrabble, d'escacs i de judo o el Trial Ciutat de Manacor. A les 18.00 començarà la XXII Trobada Gegantera, amb un cercavila que recorrerà diversos carrers i places de la ciutat. Acabarà aquest dia amb el Concert del Cor de Cambra i Ensemble Ars Antiqua i la Jornada de cinema i vi, al molí d'en Roca.

Les carrosses i comparses seran les protagonistes del següent diumenge (2 de juny). La desfilada sortirà del Passeig de la Camel·la i el Concert Líric de l'Associació Cultural s’Agrícola, al pati de Can Frau. Encara quedarà temps per a dos actes més com a tancament de les Fires i Festes d'aquest any. Serà el Reconeixement de Mèrits a Margalida Solivellas i Lladó i el Dijous de Tapes en una àmplia sèrie d'establiments adherits.