La Nit de l'Art, oberta a tothom.

Manacor celebra una nova Nit de l’Art. Serà la segona edició d'aquesta important cita amb la cultura a la ciutat i per això se celebrarà en gran. Més de 40 espais expositius, entre públics i privats; aproximadament 50 artistes i una vintena d'activitats complementàries són les xifres d'un esdeveniment cultural que comença a ser obligat per a tots els aficionats. Aquesta edició del 2024 se celebrarà el dissabte 15 de juny, a partir de les 18 hores. El nom complet de l'activitat, Nit de l’Art Manacor Km. 0, evidencia la vocació de proximitat del festival, que transformarà la localitat en un mosaic de propostes de marcat caràcter local.

cartel nit art manacor

La celebració cultural començarà a les 18.00 hores i destacaran molt especialment les activitats complementàries, entre les quals hi haurà performances, tallers especialitzats, espectacles itinerants, accions col·lectives, concerts i intervencions d'art urbà. El nombre total d'aquestes activitats paral·leles rondarà la vintena.

L'organització ha estat a càrrec del departament de Cultura, que dirigeix ​​Ferran Montero. Aquesta nova edició confia reeditar l'èxit de la primera cita de l'any passat 2022, que va estar marcada pel seu nou escenari, la barriada de Fartàrtix. En aquesta ocasió tota l'activitat estarà a la zona centre de la localitat i en consolidarà el caràcter biennal.

Alguns dels espais on es podrà gaudir de l'art manacorí seran Món de Llibres, Can Lliro, Can Garanya, Gsus Estilista, Sapiens, Leukids, Fotografia Bennàssar, s'Agrícola, La Il·lustrada o Can Ferran, sense oblidar espais públics com la Plaça de ses Verdures. Entre els noms participants, només per citar-ne alguns, hi ha Llorenç Ginard, Joan Lluís Clemens, Jaume Alós, Alba Barceló, Nena Mestre, Julio Huertas, Margalida Llull, Neus Pastor, Biel Parreta, Maria Huerga, Guillem Sales o Tomàs Barceló, encara que la llista, com ja s'ha esmentat, gairebé arriba als 50 participants.

Una novetat destacada serà Micro Obert, un espai per a la presentació de projectes artístics no professionals en qualsevol àmbit cultural i que se situarà a la cantonada del carrer d’en Bosch i el carrer del Mercadal.