Miquel Oliver, batle de Manacor.

Manacor inicia la recta final, la més intensa, de les Festes de Sant Jaume. La 13a edició des que es recuperés la festa està suposant, segons l'alcalde de la localitat, Miquel Oliver, «la consolidació d'unes festes cada cop més estimades i populars». El divendres 21 serà la VI Mostra de vins casolans, a la plaça Rector Rubí, amb degustacions gratuïtes i venda de tapes. El dissabte 22 ja hi haurà diversos esdeveniments de tall més tradicional, com el Replec de Joies, des de les 9.30 davant l'Ajuntament, ia les 10.30 les Corregudes des Cós i la Diada Castellera, a la plaça Rector Rubí. Ja a la tarda començarà la Fira Nocturna, per combatre les altes temperatures.

sant jaume manacor

El diumenge 23 a les 19.00 serà la Lliurament del Penó de Sant Jaume als Cavalls de Sant Jaume, que faran un ampli recorregut pels carrers de la ciutat. Amb aquest i altres actes es viurà un «especial ambient de poble a la ciutat», assegura Oliver, que veu en aquesta festa «un afany dels veïns per recuperar aquest ambient d'altres temps». «Les festes de Sant Jaume no tenen una història gaire àmplia, però si comencen a tenir una gran tradició entre els veïns» relata Oliver. «Els costums han canviat i cada vegada més persones passen els mesos d'estiu a Manacor. Sant Jaume és una manera de fer atractiva la ciutat en aquestes dates. S'apel·la a figures tradicionals que els veïns valoren i aprecien i que prenen cada cop més com a seves. A més, l'Obreria va afegint nous elements a les festes que les fan cada cop més atractives i que aconsegueixen portar l'ambient d'unes festes de poble als carrers».

Dilluns 24 una de les figures més carismàtiques de la festa tornarà a sortir, la Mulassa, aquesta vegada a l'Encamisada, que sortirà de la plaça de Sant Jaume. Aquest personatge, juntament amb la resta de figures que participen en els actes, han contribuït a «fer que Sant Jaume sigui una festa cada cop més estimada i sentida pels manacorins», assegura l'alcalde. Així mateix, Oliver valora les celebracions com una manera d'atreure la gent d'altres localitats a Manacor perquè passegin pels seus carrers, vegin el seu gran teixit comercial i se sentin partícips de les celebracions, on Manacor té ocasió de «sentir orgull de poble, a més recuperar el passat, les tradicions i el moviment social i d'entitats».