Mateu Marcé i Antònia Llodrà han estat els responsables del programa de Festes.

Les Festes de S’Illot ompliran de diversió a la localitat. Des que van començar divendres 11, el seu programa desgranarà molts actes i festes de tota mena, que com ja és habitual, portaran a la localitat un gran nombre de visitants, al marge clar, de la participació dels seus veïns. Dilluns 14 serà un dels grans esdeveniments, la Sombrillada, que començarà a les 22 hores a la platja. Aquell mateix dia ja hi haurà hagut una Mostra de Dibuix a les 10.30 i una trobada de Ball en línia i de saló, des de les 20.00 al Mollet. Dimarts 15 serà l'acte oficial de la Missa en honor a la Mare de Déu de l'Assumpta, a les 19 hores, i el Ball de Bot amb els grups Es Jai de sa Barraqueta i Sa Torre. Dimecres 16 serà el torn del concurs de castells d'arena , a la platja, mateix lloc on a les 17 hores començaran les Olimpíades s’Illoteres. Entre les 18 i les 22.30h serà el Dans'Illot, amb una llarga llista d'actuacions. Tancarà el dia la Gambada s’Illotera, un dels esdeveniments més destacats de la jornada i de tot el programa en general. Serà a l'Avinguada dels Pins.

Festes s'llot

Dijous 17 arribaran les tradicionals Llanternes, amb un taller a les 10 del matí i la Processó amb els xeremiers a les 21.15 des del Pont del Riuet fins a la plaça del Mollet. Aquest dia continuarà el Dans’Illot i hi haurà també jocs infantils i el Trofeu Festes Patronals de Judo. Per divendres s'ha reservat l'ambient de festa, amb els espectacles d'Eufònics i Circ Bover, que serviran de pròleg a la Fira Nocturna, que estarà muntada a l'Avinguda del Llop. El dissabte 19 tindrem la Gran Revetla, amb música de Dj Saneva, Marc Jara, Simonet i Àcars del Son. Les festes es tancaran el diumenge 20 amb les Paelles s’Illoteres, a partir de les 12 a l'Avinguad dels Pins, la VII Trobada de Gegants i la Gran Tracta de focs artificials a la platja de S?illot. El renou i la llum posaran fi a un bon nombre de dies de celebració d'aquestes festes.

Festes s'llot

Mateu Marcé Riera és el regidor de Festes de l'Ajuntament de Manacor. Amb ell a la confecció del programa de les festes de S’Illot ha estat la delegada de la logalitat i 1a tinent de Batlia, Antònia Llodrà Brunet. Per a Marcé, aquestes festes són sens dubte «les protagonistes de l'estiu a S’Illot». Destaca a més l'especial importància de «esdeveniments com Dans'Illot, que posen en relleu la intensa activitat del teixit veïnal». Pel regidor també va ser molt destacable el pregó de festes, que va protagonitzar Margalida Galmès, «una persona molt relacionada amb el poble així com amb la seva indústria hotelera».

Aquesta gran activitat veïnal es posa de manifest també en altres punts del programa «com la Sombrillada, la Gambada o la Processó de llanternes, que mouen moltes persones i posen en valor la vida en comú de s'Illot» afirma la seva banda regidora Antònia Llodrá. Ella destaca que «en l´elaboració del programa hem seguit els eixos de sempre, actes clàssics i participatius que han comptat com sempre amb la col·laboració de moltes entitats i associacions». Per a Llodrá, el caràcter popular d'aquestes Festes és el més important: «Són unes festes molt sentides, que es fan per i per a la gent».